CooperVisionin kestävän kehityksen työn edistäminen

Kun Paul Riggsin tytär ilmoitti opiskelevansa biologiaa yliopistossa, Paul Riggs oli sekä ylpeä että yllättynyt, sillä hän ei ollut koskaan olettanut tyttärensä uravalinnan osuvan niin lähelle omaansa.

Paul, joka on opiskellut luonnontieteitä ja tehnyt kolmenkymmenen vuoden uran niiden parissa, tuo mukanaan paljon tietoa ja omistautumista nykyiseen rooliinsa – CooperVisionin Director of Science and Sustainability. Hän ohjaa tiimejään erityisellä yhteistyöhön perustuvalla energialla, joka varmistaa, että kaikki ymmärtävät työnsä mahdollisen syvällisen vaikutuksen. Samalla, kun hänen kauaskatseisen lähestymistapansa tarkoituksena on tuoda pysyviä hyötyjä People + Planet -aloitteellemme, jonka tavoitteena on edistää luonnonvarojen säilyttämistä, vähentää muovintuotantomme kasvihuonekaasupäästöjä ja kannustaa ihmisiä tekemään ympäristötietoisia valintoja, hän näkee jo, miten kestävän kehityksen muutokset vaikuttavat tuleviin sukupolviin.

Kestävän kehityksen käytäntöjen edistäminen CooperVisionilla

Paulilla on merkittävä rooli edistää kestävän kehityksen käytäntöjä CooperVisionilla ja eri puolilla maailmaa, sillä hän pyrkii löytämään alueita, joilla voimme minimoida mahdollisen ympäristövaikutuksemme ja tukea People + Planet -aloitetta. Hänen tavoitteenaan on toimia edistyksen katalysaattorina hyödyntämällä tiimiensä energiaa, vaikka yksittäiset askeleet ovatkin pieniä. Hän tuo yhteen erilaisia innovaatiotiimejä ja haastaa heitä löytämään tapoja hankkia, suunnitella ja kierrättää hiilijalanjälkemme vähentämiseksi.*†‡ 1,2

”Minun mielestäni lääkinnällisten laitteiden teollisuus on ollut historiallisesti nähtynä usein hyvin omahyväinen kestävän kehityksen työhönsä, koska sen tuottamilla tuotteilla on niin positiivinen vaikutus loppukäyttäjälle”, hän selittää. ”Mutta tämä ei kelpaa enää selitykseksi. Tuotteillamme tulee olla kaksinkertainen hyöty, ja niiden tulee hyödyttää sekä kuluttajaa että maapalloa. Meidän on tärkeää koota pätevä tiimi – jotta voimme hyödyntää heidän yhteistä osaamistaan. Kun kaikki CooperVisionilla pyrkivät kohti samaa tavoitetta, yhteistyöstä tulee tavoitteidemme saavuttamisen kulmakivi.”

Siksi Paul pitää yhteyttä kaikkiin piilolinssien tuotantoketjuun osallistuviin henkilöihin. Joinakin päivinä hän tekee yhteistyötä kansainvälisen sisäänostotiimin kanssa ja analysoi materiaalihankintoja, tuotantoprosesseja ja tuotantoketjuja. Toisina päivinä hän on yhteydessä toimittajiin parantaakseen tuotteidemme ja pakkaustemme potentiaalista kestävyyttä, jossa keskitytään erityisesti hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja resurssien tehokkaaseen hyödyntämiseen.†‡§

Me CooperVisionilla kompensoimme ne tuotteidemme ja pakkaustemme jätteet, joita ei vielä voida kierrättää, ja teemme merkityksellisen ja mitattavan vaikutuksen muovineutraaliuden avulla.│ 1 Paul teki yhteistyötä Carol Herringin, CooperVisionin Global Packaging Material and Technology Managerin, ja hänen tiiminsä kanssa laskeakseen huolella muovin käytön koko tuotevalikoimassamme. Projekti on sittemmin muovautunut muovineutraaliusaloitteeksi Plastic Bankin kanssa. Plastic Bank rahoittaa meriin päätyvän muovin keräämistä ja kierrättämistä tietyissä tuotteissamme käytettävän muovin määrän verran.¶ 3 Plastic Bank kerää, punnitsee, lajittelee, pilkkoo ja sulattaa kerätyn muovijätteen pelleteiksi, jotka myydään “raaka-aineeksi”, jota voidaan käyttää kaikenlaisten tuotteiden valmistukseen aina puhdistusainepulloista vaatteisiin.4  Tähän päivään mennessä aloite on estänyt yli 305 miljoonaa muovipulloa vastaavan muovin määrän päätymisen meriin.** 5
 

Paul on tehnyt tiivistä yhteistyötä ympäristö-, terveys- ja työturvallisuusasiantuntijoiden kanssa tuotanto- ja valmistuslaitostemme kestävän kehityksen edistämiseksi. Olemme saaneet seitsemän LEED®-sertifikaattia ja BREEAM®-arvosanaa. LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälisesti tunnustettu ympäristörakentamisen6 sertifiointijärjestelmä. Sertifikaatti on myönnetty Juana Díazissa (Puerto Rico), Alajuelassa (Costa Rica), ja Scottsvillessa (N.Y.), sijaitseville piilolinssien valmistuslaitoksillemme sekä jakelukeskuksillemme West Henriettassa (N.Y.) ja Espanjassa. Isossa-Britanniassa sijaitseva toissijainen pakkaus- ja jakelukeskus on myös saanut BREEAM® “Excellent” -arvosanan. BREEAM® (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) on vapaaehtoinen järjestelmä, jolla arvioidaan rakennuksen ympäristövaikutusta.7

Ajattelutapojen muuttaminen merkityksellisen muutoksen saavuttamiseksi

Paulin eri vastuualueille on yhteistä se, että ne vievät CooperVisionin kestävän kehityksen työtä eteenpäin. Ensimmäinen vaihe on aktiivisesti haastaa ajattelutapoja sen ymmärtämiseksi, että kestävyyden priorisoimisessa ei ole kyse valinnasta vaan perustavanlaatuisesta vastuun kantamisesta.

Paul painottaa tietoisuuden merkitystä päätöksissä, joilla on ympäristövaikutus. “Kestävänlaatuinen käyttäytyminen alkaa ajattelutapojen muuttamisesta,” sanoo Paul. ”Esimerkiksi kun Ison-Britannian hallitus vaati, että tiettyjen vähittäiskauppojen tulee ryhtyä ottamaan kuluttajilta maksu muovikasseista, sitä pidettiin aluksi toimenpiteenä muovijätteen vähentämiseksi. Ajan myötä ihmiset kuitenkin sisäistivät konseptin ja kokivat syyllisyydentunnetta jopa siitä, että he harkitsivat muovikassin ostamista, sen edullisuudesta huolimatta. Ihmisten kestävää kehitystä koskevan ajattelutavan muuttamiseen sisältyy se, että heille annetaan mahdollisuus ymmärtää, että he voivat itse vaikuttaa muutokseen, joka on hyväksi maapallolle.” 

Paulin oivallus ajattelutapojen muuttamisen tärkeydestä merkityksellisten muutosten saavuttamiseksi on avaintekijä hänen menestyksekkäässä työssään viedä kestävän kehityksen tavoitteita eteenpäin. Hän tietää, että meillä ei ehkä ole tällä hetkellä vastauksia kaikkiin kestävän kehityksen haasteisiin, mutta hän uskoo, että jotakin täytyy tapahtua nyt, emmekä voi jäädä odottamaan täydellistä ratkaisua – ja aina on tilaa parannuksille ja kehitykselle.

”Viime kädessä kyse on sellaisten valintojen tekemisestä, jotka hyödyttävät maapallon tulevaisuutta ja tulevien sukupolvien hyvinvointia. Kerroin aiemmin, että tyttäreni opiskelee biologiaa. Hän edustaa tulevaisuutta ja seuraavaa sukupolvea, jota pyrimme suojelemaan”, sanoo Paul. ”Hän on kiinnostunut biologisesta monimuotoisuudesta ja ekologiasta ja siitä, miten voimme suunnitella maailmaa tulevaisuutta varten. Kun kerroin hänelle muutamista aloitteista, jotka ovat osa CooperVisionin kestävän kehityksen työtä, hän oli sitä mieltä, että teemme oikeita asioita. Se saa minut uskomaan, että näiden ongelmien ratkaiseminen on merkittävän tärkeää, vaikka matka voikin olla raskas, haastava ja vaativa. Positiivinen muutos syntyy usein haasteiden kohtaamisesta ja voittamisesta.”

A brighter tomorrow starts with all of us, today.
 

 * Refers to continuous manufacturing improvement processes undertaken by CooperVision to reduce its Scope 1 and 2 carbon emissions.
 † Carbon footprint is limited to Scope 1 and 2 emissions, defined as: Scope 1 emissions are direct emissions from owned or controlled sources. Scope 2 emissions are indirect emissions from the generation of purchased energy.
 ‡ CooperVision’s 2022 Environmental, Social, and Governance Reports.
 § Refers to continuous manufacturing improvements processes undertaken by CooperVison to increase efficiency. 
 │Refers to CooperVision’s plastic neutrality initiative with Plastic Bank. 
 ¶ Plastic used in participating CooperVision soft contact lens products is determined by the weight of plastic in the blister, the lens, and the secondary package, including laminates, adhesives, and auxiliary inputs (e.g. ink). The determination does not include plastic used during the manufacturing processfor both these products and their packaging.
 ** CooperVision, through its collaboration with Plastic Bank, to have collected and converted approximately 6.1 million kg of plastic destined for waterways as of January 2024. Using Plastic Bank’s metric of 1 kg of plastic equaling 50 standard 202mm bottles, that will be the equivalent of approximately 305 million plastic bottles not reaching our oceans.

1 CVI data on file, 2023. 
2 CVI data on file, 2020-2023, including Zero Waste to Landfill Report by Manufacturing Site indicating reclamation efforts by waste stream (2022).
3 CVI data on file, 2024. 
4 Plastic Bank. "About Plastic Bank -- Committed to Sustainability Goals." Accessed March 19, 2024.http://plasticbank.com/about
5 CVI data on file as of January 2024 
6 U.S. Green Building Council. "LEED -certified green buildings are better buildings." Accessed March 19, 2024. https://www.usgbc.org/leed
7 The BRE Group. "How BREEAM works." Accessed March 19, 2024. https://bregroup.com/products/breeam/how-breeam-works/#:~:text=The%20BREEAM%20ratings%20range%20from,stars%20on%20the%20BREEAM%20certificate.