Kokenut käyttäjä

Koska olet tottunut käyttämään piilolinssejä...

tiedät, miten myönteinen vaikutus niillä voi olla elämääsi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että sekä näkötarpeesi että piilolinssiteknologia muuttuvat jatkuvasti.

Kun vanhenet, vietät pidempiä aikoja digitaalisten laitteiden ääressä tai ulkoilet enemmän, saatat joutua säätämään linssien voimakkuutta tai vaihtamaan käyttämääsi piilolinssityyppiä maksimoidaksesi näkökyvyn, mukavuuden ja helppouden.

Käy optikollasi vähintään kerran vuodessa tai niin usein kuin optikkosi suosittelee, jotta voit käydä tarkastuksissa ja kysyä uusista piilolinssivaihtoehdoista, jotka voivat sopia uuteen elämäntyyliisi ja näönkorjaustarpeisiisi. Klikkaa alla olevia linkkejä lukeaksesi aiheista, joista haluaisit keskustella.

Kaikki mukavuudesta

Oletko koskaan miettinyt, voisivatko piilolinssisi olla vielä mukavammat? Piilolinssialan tutkimus- ja kehitystyö keskittyy vahvasti linssien käyttökokemuksen parantamiseen. Joitakin ominaisuuksia, jotka on suunniteltu mukavuutta ajatellen, ovat....

 • Kehittyneet silikonihydrogeelimateriaalit pitävät linssit kosteina koko päivän ja päästävät lävitseen enemmän happea silmään kuin perinteiset hydrogeelimateriaalit. Kaikki silikonihydrogeelimateriaalit eivät ole samanlaisia; kysy optikoltasi , mitä vaihtoehtoja sinulle on tarjolla.
 • Erityinen pinnan ja reunojen muotoilu takaa täydellisen istuvuuden ja edistää mukavuutta.
 • Innovatiivinen optiikka ehkäisee silmien rasittumisen, jota digitaalisten laitteiden käyttö voi aiheuttaa.
 • Edulliset kertakäyttölinssit, jotka eivät vaadi puhdistusta ja joiden ansiosta käyttäjä voi välttää ärsytyksen, jota kerrostumat voivat aiheuttaa kuukausi- tai kahden viikon linssien muutaman viikon päivittäisen käytön jälkeen.

Jos haluat, että piilolinssejäsi on mukavampi käyttää, keskustele näistä aiheista optikkosi kanssa.

Muista, että epämukavuus ei ole normaalia linssien käytön yhteydessä. Jos piilolinssisi alkavat joskus tuntua epämukavilta tai ärsyttäviltä, on tärkeää keskustella optikonkanssa. Optikolla voi olla vaihtoehtoja linssien käytön aikana ilmenneiden ongelmien ratkaisemiseksi. Tämä voi tarkoittaa erilaista linssimateriaalia, muotoilua tai vaihtoväliä - ja sitä, miten linssit vastaavat elämäntyyliisi.

Päivitä piilolinssit

Kysy piilolinssitutkimuksen uusimmista edistysaskelista aina kun puhut optikkosi kanssa. Tutkimus ja tuotekehitys ovat johtaneet suuriin edistysaskeliin tällä alalla, etkä halua jäädä paitsi niistä eduista, joita piilolinssien vaihtaminen voi tuoda.

Materiaalien merkityksen ymmärtäminen

Ovatko nykyiset piilolinssisi hydrogeeliä vai silikonihydrogeeliä?

Hydrogeeli oli ensimmäinen pehmeiden piilolinssien valmistusmateriaali, mutta yli 75 % nykyisin sovitetuista piilolinsseistä on valmistettu silikonihydrogeelistä.[1] Silikonihydrogeeli tarjoaa terveellisen* linssikokemuksen, koska se päästää lävitseen enemmän happea käyttäjän sarveiskalvolle ja ehkäisee silmien punoitusta ja turvotusta*†.

Silikonihydrogeelilinssien etuna on, että linssimateriaali on pehmeää ja hapenläpäisevää lisäten joustavuutta ja pidentäen käyttöaikaa.

Kysy optikoltasi lisätietoja edistyksellisimmistä silikonihydrogeelimateriaaleista.

Ajattele helppoutta

Elämäntyylistäsi riippuen saatat suosia piilolinssejä, jotka puhdistat joka ilta ja vaihdat muutaman viikon kuluttua, tai ehkä suosit kertakäyttöpiilolinssejä. Molemmat ovat edullisia vaihtoehtoja, joten on hyvä miettiä, mikä sopii sinulle parhaiten.

Ehkä matkustat paljon, kärsit kausiallergioista tai harrastat urheilua, jossa silmälasit voivat olla tiellä. Jos jokin näistä koskee sinua tai jos etsit vain yksinkertaisempaa ratkaisua, piilolinssit ovat epäilemättä hyvä valinta näönkorjaustarpeisiisi.

Optikkosi voi auttaa sinua löytämään hyvän vaihtoehdon.

 

*Silikonihydrogeelilinssien hapenläpäisykyky on suurempi kuin hydrogeelilinssien ja ne minimoivat tai jopa eliminoivat hapenpuutteesta johtuvat oireet ja vaivat piilolinssejä käytettäessä.
Verrattuna perinteisiin hydrogeelilinsseihin

Lähteet:
1 Morgan PB, Woods CA; Tranoudis, Ioannis G. et. al. International contact lens prescribing in 2018. CL Spectrum. 2019;34(1):26-32.

Näkömuutokset

Ikääntyessämme näkömme ja näönkorjaustarpeemme muuttuvat.

Jopa ihmisillä, jotka eivät ole koskaan aiemmin käyttäneet silmälaseja tai piilolinssejä, alkaa joskus 40 ikävuoden jälkeen olla ongelmia tarkentamisessa lähietäisyydelle. Sitä kutsutaan presbyopiaksi eli ikänäöksi, ja se tulee meille kaikille.

Jos olet yli 40-vuotias ja sinulla alkaa olla vaikeuksia lukea pientä tekstiä pitämättä kirjaa tai lehteä kauempana kuin ennen tai jos teksti kännykän näytöllä on alkanut hämärtyä, sinulla on todennäköisesti ikänäkö. On aika varata aika optikolle.

Monitehopiilolinssit

Hyviä uutisia: Sinun ei tarvitse luopua piilolinssien helppoudesta eikä sinun tarvitse käyttää silmälaseja silloin, kun et halua. Ikänäkö voidaan korjata monitehopiilolinsseillä: Ne antavat hyvän näöntarkkuuden riippumatta siitä, oletko katsomassa lähelle, kauas vai välietäisyyksille.

Voit käyttää moniteholinssejä tinkimättä näöntarkkuudesta, mukavuudesta tai helppoudesta. On olemassa moniteholinssejä, jotka on valmistettu edistyksellisimmistä silikonihydrogeelimateriaaleista, ja jopa moniteholinssejä, jotka ovat kertakäyttölinssejä.

Kun alat nähdä ikänäön merkkejä  – ja niin tulee tapahtumaan! - – soita optikollesi ja varaa aika näöntarkastukseen.

Digitaaliset elämäntyylit

Moniin jokapäiväisiin tehtäviimme ja vapaa-ajan harrastuksiimme liittyy digitaalisten laitteiden käyttö. Nyt on saatavilla piilolinssejä, jotka on suunniteltu erityisesti auttamaan käyttäjiä vaihtamaan saumattomasti tarkennusta digitaalisten laitteiden ja muun maailman välillä. Lisätietoja saat optikoltasi.

Miksi CooperVision?

CooperVision on yli 40 vuoden ajan auttanut ihmisiä ympäri maailmaa näkemään paremmin joka päivä. Silmälääketieteen, materiaalikehityksen, tuotesuunnittelun ja valmistuksen innovaatioidemme ansiosta olemme auttaneet miljoonia piilolinssien käyttäjiä näkemään paremmin ja meistä on tullut maailmanlaajuinen johtaja ja kumppani piilolinssialalla. Nykyään piilolinssejämme myydään yli 130 maassa.*

Täyttää käyttäjien kaikki tarpeet

CooperVisioniin voit luottaa, tarvitsetpa sitten yksitehoisia, toorisia tai moniteholinssejä, ortokeratologiaa kompensoivia linssejä, skleraalilinssejä tai jopa erikoisvalmisteisia linssejä.

Piilolinssiteknologia kehittyy

Suhtaudumme intohimoisesti tehtäväämme. Viime vuosina tutkimus- ja kehitystyömme on johtanut uraauurtavien tuotteiden lanseeraamiseen, jotka vastaavat linssinkäyttäjien kiireellisiin tarpeisiin:

 • clariti® 1 day, kertakäyttölinssit CooperVisionilta
  Maailman ensimmäinen täydellinen silikonihydrogeelilinssien tuoteperhe

 • MiSight® 1 day, kertakäyttölinssit CooperVisionilta
  Maailman ensimmäiset pehmeät piilolinssit, joilla on todistetusti likinäköisyyden kehittymistä hidastava vaikutus lapsen ollessa 8-12-vuotias hoidon alussa.

 • Biofinity Energys®, piilolinssi CooperVisionilta
  Digitaalista elämääsi varten kehitetyt piilolinssit.

 • CooperVision-piilolinssit
  Eniten vaihtoehtoja lähes kaikkiin näönkorjaustyyppeihin.

Työssämme tutkimme edelleen jännittäviä uusia tapoja auttaa ihmisiä näkemään paremmin.

 

* CooperVision data on file, 2020. * CooperVisionin linssinesteet, pehmeät piilolinssit ja erikoislinssit.
† Käyttöohje: MiSight® 1 day (omafilcon A) pehmeät kertakäyttölinssit on tarkoitettu likinäköisyyden korjaamiseen ja samalla likinäköisyyden kehittymisen hidastamiseen terveillä lapsilla, jotka ovat hoidon alkaessa 8-12-vuotiaita ja joiden refraktio on -0,75...-4,00 dioptriaa (sfäärinen ekvivalentti) ja hajataitteisuus < = 0,75 dioptriaa. Linssi on hävitettävä käytön jälkeen.
‡ CooperVision Data on File 2019. Perustuen valmistettujen yhdistelmien (sfäärinen, sylinteri, akseli ja lisäys) määrään, mukaan lukien kaikki neljän suurimman valmistajan silikonihydrogeelistä ja hydrogeelistä valmistetut pehmeät sfääriset, tooriset ja moniteho (myös erikoisvalmisteiset) piilolinssit. Sisältää kertakäyttö- ja kuukausilinssit. Kosmeettiset ja fotokromaattiset linssit eivät sisälly. Ei sisällä linssejä, joilla on eri kaarevuus.

Huolehdimme planeetastamme

Pyrimme minimoimaan ympäristövaikutuksemme ja työskentelemään vastuullisemmin, koska uskomme, että se on oikein - työntekijöidemme, asiakkaidemme, yrityksemme ja planeettamme kannalta.