Jos käytät jo piilolinssejä: Onnittelut!

Kokemuksesi perusteella haluamme ohjata sinut tarvitsemiesi tietojen pariin. Aloita napsauttamalla yhtä alla olevista painikkeista.

Käsittely
Puhdistus ja hoito
Mukavuusvinkkejä

Päivitä
Näkömuutokset
Uusi teknologia

Uusi käyttäjä

Kaikki mitä sinun on tiedettävä piilolinssien käytöstä ja hoidosta

Jos olet hankkimassa ensimmäisiä piilolinssejäsi tai olet juuri aloittanut niiden käytön, tulet rakastamaan niitä.

Mutta kuten mikä tahansa uusi kokemus, myös piilolinssit voivat vaatia totuttelua. Ajan myötä piilolinssien käyttö ja hoito tuntuvat kuitenkin yhtä helpoilta ja luonnollisilta kuin hampaiden harjaaminen joka päivä.

Noudata vain optikkosi antamia ohjeita ja lue lisätietoa alla olevista linkeistä.

 

Näin asetat piilolinssit silmiin

Jos olet kuten useimmat uudet käyttäjät, sinua luultavasti jännittää hieman piilolinssien asettaminen. Älä huoli, se on täysin normaalia. Mutta tulet yllättymään siitä, miten helppoa se on ja miten nopeasti siihen tottuu.

Kun asetat piilolinssejä, sinun on oltava peilin edessä ja pidettävä seuraavat tarvikkeet käden ulottuvilla:

 • Saippua käsien pesuun
 • Nukkaamaton pyyhe käsien kuivaamiseen – piilolinssit voivat tarttua märkiin sormiin

Jos käytät kuukausilinssejä, jotka on puhdistettava ja säilytettävä nesteessä yön yli, tarvitset myös:

 • Linssineste linssien puhdistamiseen ja desinfiointiin - älä käytä piilolinssien puhdistamiseen käsisaippuaa ja hanavettä tai pullovettä.

Muista: Vesi ja piilolinssit eivät ole hyvä yhdistelmä. Älä koskaan puhdista tai säilytä piilolinssejäsi vedessä.

Seuraa näitä yksinkertaisia ohjeita piilolinssien asettamiseksi...

 

Vinkki: Pidä molemmat silmät auki, kun asetat piilolinssejä.

Vaihe

1

Aloita aina pesemällä ja kuivaamalla kätesi.

Pese aina kätesi saippualla, jotta lika ja bakteerit pysyvät poissa linsseistä ja silmistä. Kuivaa kätesi nukkaamattomalla pyyhkeellä ennen piilolinssien käsittelyä.

Vaihe

2

Poimi linssi varovasti etusormen kärjellä

Tarkista, että linssin reunat ovat ylöspäin kuin kulhossa. Naarmuja tai repeämiä ei saa näkyä.

 

Vinkki: Aloita joka kerta samalta puolelta. Koska vasen ja oikea silmäsi ovat erilaiset, myös vasemman ja oikean silmän piilolinssit ovat erilaiset. Linssien sekoittumisen välttämiseksi sinun on aloitettava joka kerta samasta silmästä.

Vaihe

3

Aseta linssi silmään

Aseta saman käden keskisormi lähelle alempia silmäripsiä ja vedä alaluomea alaspäin. Käytä toisen käden etu- tai keskisormea ja nosta yläluomea. Aseta linssi silmään.

Vaihe

4

Kaikki on valmista hetkessä!

Vapauta silmäluomet varovasti ja räpäytä silmiäsi. Linssi keskittyy itsestään. Jos kaikki tuntuu hyvältä ja näyttää hyvältä, olet valmis. Tee sama toisella linssillä!

Piilolinssien asettaminen ei saa tuntua epämukavalta. Jos linssiä asetettaessa sattuu, se voi johtua siitä, että siinä on likaa, naarmu tai repeämä. Ota linssi pois, puhdista ja desinfioi se linssinesteellä ja tarkasta se huolellisesti ennen kuin yrität uudelleen. Ota yhteyttä optikkoosi, jos linssit tuntuvat edelleen epämukavilta.

 

Näin otat piilolinssit pois

Aivan kuten piilolinssien asettaminen, myös niiden poistaminen voi aluksi tuntua hieman luonnottomalta. Mutta kuten kymmenet miljoonat muutkin linssinkäyttäjät - lapsista eläkeläisiin - totut siihen harjoittelun myötä. Varaa vain aikaa ja rentoudu. Sinä pystyt siihen.

Riippumatta siitä, otatko linssit pois vai laitatko ne silmiin, sinulla on aina oltava peili edessäsi ja seuraavat tarvikkeet käden ulottuvilla:

 • Saippua käsien pesuun
 • Nukkaamaton pyyhe käsien kuivaamiseen - piilolinssit voivat tarttua märkiin sormiin

Jos käytät kuukausilinssejä, jotka on puhdistettava ja säilytettävä nesteessä yön yli, tarvitset myös:

 • Linssineste linssien puhdistamiseen ja desinfiointiin - älä käytä piilolinssien puhdistamiseen käsisaippuaa ja hanavettä tai pullovettä.
  Muista: Vesi ja piilolinssit eivät ole hyvä yhdistelmä. Älä koskaan puhdista tai säilytä piilolinssejäsi vedessä.
 • Linssikotelo linssien säilyttämistä varten

Seuraa näitä yksinkertaisia ohjeita piilolinssien poistamiseksi...

 
 
 

Vinkki: Totuttele ottamaan linssit silmistä samassa järjestyksessä kuin asetat ne, jotta vältät vasemman ja oikean linssin sekoittumisen.

Vaihe

1

Pese ja kuivaa kädet

Pese aina kätesi saippualla, jotta lika ja bakteerit pysyvät poissa linsseistä ja silmistä. Kuivaa kätesi nukkaamattomalla pyyhkeellä ennen piilolinssien käsittelyä.

Vaihe

2

Katso ylös ja avaa silmäsi kunnolla

Pidä pää paikallaan, mutta katso ylös silmilläsi. Katso ylöspäin ja vedä linssiä etusormella alaspäin silmän alaosan päälle (silmänvalkuainen).

Vaihe

3

Nipistä varovasti

Nipistä piilolinssi hellävaroen peukalon ja etusormen väliin. Poista piilolinssi. Varo, ettet vahingoita linssiä nipistäessäsi sitä.

Vaihe

4

Hävitä tai puhdista

Jos käytät kertakäyttölinssejä, voit heittää linssit roskiin, kun olet ottanut ne pois. Jos sinulla on linssit, joita käytetään useita kertoja ennen kuin on aika vaihtaa ne - kahden viikon tai kuukauden välein riippuen optikonsuosittelemasta vaihtovälistä, puhdista ja säilytä linssit linssinesteen ohjeiden mukaisesti. Lue lisää linssien puhdistamisesta ja desinfioinnista täältä.

 
 

Piilolinssien puhdistus ja hoito

Jos käytät kertakäyttölinssejä, sinun ei tarvitse huolehtia niiden puhdistamisesta tai desinfioinnista. Otat vain uudet raikkaat linssit joka kerta.

Jos sitä vastoin vaihdat linssit kahden viikon tai kuukauden välein, se vaatii hieman enemmän työtä - se on erittäin tärkeää, mutta myös hyvin helppoa!

Suorita nämä helpot vaiheet molemmille linsseille aina, kun otat ne pois - ja noudata myös huolellisesti all-in-one-nesteen ohjeita.

Älä koskaan huuhtele piilolinssejä vetyperoksidiliuoksella äläkä koskaan käytä tällaisia nesteitä silmissäsi Lisätietoja vetyperoksidiliuosten oikeasta käytöstä saat täältä.

Vaihe

1

Kun olet poistanut linssin, aseta se kämmenelle ja kaada pullosta puhdasta linssinestettä linssin päälle. Tiedot tarvittavasta määrästä löytyvät linssinesteen käyttöohjeista.

Vaihe

2

Hiero linssiä nesteessä varovasti toisen käden etusormella linssinesteen ohjeiden mukaisesti.

Vaihe

3

Aseta linssi linssikoteloon, peitä se vielä tuoreella linssinesteellä ja sulje korkki. Huomaa, että koteloa ei saa täyttää kokonaan linssinesteellä. Säilytä aina linssit linssikotelossa linssinesteen peitossa kun et käytä niitä. Linssinesteen ohjeissa ilmoitetaan, kuinka kauan linssejä on liotettava, jotta ne on desinfioitu kunnolla.

Lisää linssienhoitovinkkejä

Käsittele piilolinssejä varovasti. Ne ovat pehmeitä ja voivat rikkoutua, joten pidä ne kaukana kynsistäsi ja koruistasi. Hävitä linssi, jos siihen tulee repeämä.

Käytä linssien puhdistukseen ja säilytykseen vain käyttämätöntä linssinestettä. Näin minimoidaan riski, että bakteerit ja muut epäpuhtaudet pääsevät kosketuksiin linssien kanssa. Älä koskaan käytä vesijohto- tai pullovettä, käytettyä linssinestettä tai sylkeä. Älä täytä linssikoteloa kokonaan linssinesteellä.

Huuhtele kotelo linssinesteellä aina, kun otat linssit kotelosta käyttöä varten. Jätä kotelo ilman korkkia ja ylösalaisin puhtaaseen, kuivaan paikkaan. Muista noudattaa valmistajan suosituksia ja vaihtaa linssikotelo usein.

Noudata aina optikkosi määräämää käyttöaikaa - piilolinssien käyttäminen pidempään kuin mihin ne on suunniteltu voi vahingoittaa silmiäsi. Jos sinulla on kysyttävää piilolinssien käyttöajasta tai muista piilolinssien hoitoon liittyvistä seikoista, kysy neuvoa optikoltasi.

 

Kaikki mukavuudesta

Kuten mikä tahansa uusi kokemus, piilolinssien ensimmäinen käyttökerta voi tuntua hieman "erilaiselta". Mutta yllätyt, miten nopeasti niihin tottuu. Se vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta muutaman päivän kuluttua saatat jopa unohtaa, että käytät piilolinssejä.

CooperVisionin piilolinssien pehmeät materiaalit ja innovatiivinen linssirakenne auttavat käyttäjiä nauttimaan mukavasta käyttökokemuksesta.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä mukavuuden ylläpitämiseksi:

 • Varaa säännöllisesti seurantakäynti optikollesi, jotta linssien käyttö on terveellistä ja mukavaa.
 • Noudata optikkosi suosittelemaa käyttöaikataulua. Jos käytät kertakäyttölinssejä, älä käytä niitä uudelleen.
 • Vältä piilolinssien käyttämistä liian pitkään. Vältä käyttämästä linssejä kauemmin kuin optikkosi suosittelee, äläkä käytä linssejä yöllä nukkuessasi, ellei optikkosi ole määrännyt sitä.
 • Kosteuttavat/voitelevat tipat voivat auttaa, jos ympäristö on kuiva (alhainen ilmankosteus erityisesti talvella lämmitetyissä huoneissa). Kysy optikoltasi ennen kuin alat käyttää niitä.
 • Pidä säännöllisesti lyhyitä taukoja, kun käytät digitaalisia laitteita pitkiä aikoja. Kun keskityt tietokoneen näyttöön tai kannettavaan laitteeseen, räpäytät harvemmin, jolloin linssi kuivuu tilapäisesti.
 • Aseta linssit paikoilleen ennen voiteiden tai silmämeikin levittämistä.
 • Jos käytät kuukausi- tai kahden viikon linssejä, noudata suositeltuja desinfiointi- ja puhdistusohjeita.

Jos linssisi tuntuvat epämiellyttäviltä tai ärsyttäviltä tai jos et näe hyvin, ota yhteyttä optikkoosi saadaksesi tarvitsemaasi apua.

Elämäntyyli

Miten CooperVisionin piilolinssit parantavat elämäntyyliäsi? Tarjoamme laajan valikoiman tuotteita, jotka voivat täyttää lähes kaikki näönkorjaustarpeet. Piilolinssimme tarjoavat vapautta, mukavuutta ja helppoutta, jota elämäntyylisi vaatii, olipa kyse sitten urheilusta, matkustamisesta tai digitaalisista laitteista.