Toimi rauhallisesti ja varovasti, kun otat ne pois seuraavasti. Aloita linssien riisuminen aina samasta silmästä. Näin vältät linssien sekoittumisen.
Aloita aina pesemällä kätesi.

Vaihe 1:
Seiso hyvin valaistun peilin edessä.

Vaihe 2:
Katso ylöspäin.

Vaihe 3:
Työnnä yläluomea ylöspäin vapaan käden etusormella.

Vaihe 4:
Vedä alaluomea alaspäin toisen käden keskisormella.

Vaihe 5:
Tartu linssiin peukalolla ja etusormella ja siirrä sitä alaspäin. Älä nipistä niin lujaa, että linssi taittuu.

Vaihe 6:
Aseta linssi kämmenelle. Tiputa linssille uutta ”all-in-one”-nestettä. Lue puhdistus- ja desinfiointiohjeet kohdasta Näin hoidat piilolinssejäsi.

Vaihe 7:
Jos käytät piilolinssejä, joita käytetään useita päiviä ennen kuin ne vaihdetaan, niitä pitää käyttää linssikotelossa, jossa on selkeät merkinnät (L vasemmalle ja R oikealle), jotta et sekoita linssejä. Noudata huolella linssinesteen käyttöohjetta.

Osaat pian käsitellä linssejä kuin oikea ammattilainen. Mutta jos tarvitset hieman apua alussa, seuraavat vinkit voivat olla avuksi:

  • Jos linssejä on vaikea riisua, voit kokeilla tiputtamalla silmiin muutama tippa kostuttavia silmätippoja. Kuivat silmät voivat vaikeuttaa linssien riisumista.
  • Linssien riisuminen voi olla helpompaa, kun siirrät linssin valkuaisen päälle ja/tai alaluomea vasten. Linssi ja silmän värillinen osa ovat saman muotoiset, mikä auttaa pitämään linssin paikallaan. Kun siirrät linssin valkuaisen päälle, voi olla helpompaa erottaa se silmästä ja riisua se.
  • Joskus voi kestää hetken ennen kuin totut uusiin linsseihin. Älä stressaa. Toimi tauhallisesti, kun otat linssit ensimmäiset kerrat pois silmistä.
  • Jos linssin reunat tarttuvat toisiinsa, tiputa niille muutama tippa uutta linssinestettä ja hiero linssejä varovasti kämmenellä, kunnes reunat irtoavat toisistaan.