Piilolinssien puhdistus ja desinfiointi all-in-one-nesteellä.

Piilolinssien puhdistus ja desinfiointi on yksi tärkeimmistä tehtävistäsi. Piilolinssien virheellinen käsittely ja puhdistus on yksi tärkeimmistä silmätulehdusten ja muiden ongelmien aiheuttajista. Varmista, että puhdistus ja desinfiointi on osa päivittäisiä rutiinejasi, kun riisut linssit päivän lopussa.

Jos olet valinnut kertakäyttölinssit, voit tietenkin ohittaa nämä!

Vaihe 1:
Ota linssi pois ja aseta se kämmenellesi. Tiputa sitten uutta linssinestettä linssipinnalla. Katso all-in-one nesteen käyttöohjeesta tarvittava tippamäärä.

Vaihe 2:
Hiero linssiä linssinesteellä. Katso all-in-one nesteen käyttöohjeesta miten kauan sinun tulee hieroa ja huuhdella linssejä. Muista puhdistaa linssin molemmat puolet.

Vaihe 3:
Aseta linssit linssikoteloon, peitä se uudella linssinesteellä ja sulje kansi. Katso all-in-one nesteen käyttöohjeesta miten kauan linssejä pitää liottaa desinfiointia varten.

Siinä kaikki! Säilytä aina linssit linssikotelossa uudessa linssinesteessä kun et käytä niitä.

Linssin hoito

Piilolinssit ovat herkkiä, erittäin tarkkoja lääketeknisiä tuotteita. Saadaksesi niistä eniten irti on tärkeää, että käsittelet niitä varovasti.

  • Noudata aina optikkosi suosittelemaa käyttöaikaa. Käyttöajan pidentäminen voi vahingoittaa linssejä ja silmiäsi.
  • Ole varovainen! Nykypäivän pehmeät piilolinssit voivat särkyä. Jos näin käy, hävitä linssit. Varo puristamasta linssejä kun käsittelet niitä. Varo teräviä esineitä, esimerkiksi koruja ja kynsiä, jotka voivat naarmuttaa linssejä.
  • Käytä joka kerta uutta linssinestettä. Älä käytä vettä. Älä käytä vanhaa nestettä. Eikä missään tapauksessa sylkeä. Käyttämällä pelkästään uutta linssinestettä pienennät riskiä, että linssiin joutuu bakteereja ja muita epäpuhtauksia.
  • Hiero ja huuhtele, myös hankaamattomien  hoitojärjestelmien yhteydessä. Noudata linssinesteen käyttöohjetta. Puhdista ja desinfioi linssit uudella nesteellä, huuhtele uudella nesteellä. Hiero ja huuhtele uudelleen uudella linssinesteellä. Tutkimusten mukaan se on edelleen paras tapa pitää ne puhtaina. Jos käytät peroksidipohjaista nestettä, noudata aina ohjeita ja lue pullon ja pakkauksen varoitustekstit ja varovaisuuskehotukset. Älä koskaan laita peroksidiliuosta suoraan silmään.
  • Huuhtele aina linssikotelo linssinesteellä jokaisen käyttökerran jälkeen, jätä se auki ja säilytä se ylösalaisin kuivassa, puhtaassa paikassa kun käytät linssejä. AOA (American Optometric Association) suosittelee, että vaihdat linssikotelon kolmen kuukauden välein.


Tavalliseen tapaan optikkosi on paras tietojen ja avun lähde. Noudata aina optikkosi ohjeita, linssien pakkausselosteen ohjeita sekä linssikotelon ja linssinesteen ohjeita. Yhdessä ne pitävät linssisi ja silmäsi parhaassa mahdollisessa kunnossa.