Ennen kuin asetat linssit ensimmäistä kertaa:

  • Pidä silmälasit aina mukana. Joskus haluat silmiesi levätä. Silloin silmälasien kannattaa olla käden ulottuvilla.
  • Osta linssinestettä varastoon. Et halua huomata linssinesteen loppuneen, kun olet menossa nukkumaan. Älä koskaan puhdista linssejä hanavedellä! Se voi liata linssit ja vahingoittaa silmiäsi.
  • Aloita aina pesemällä kädet saippualla ja kuivaamalla ne hyvin. Tämä helpottaa linssien käsittelyä ja estää niiden likaantumisen. Käytä mikäli mahdollista öljytöntä saippuaa.
  • Älä sivuuta epämukavuutta. Jos linssit aiheuttavat kipua, syynä voi olla roska linssissä tai muu ongelma. Ota linssi silmästä, puhdista ja desinfioi sen ja tarkasta, että se on ehjä ja naarmuton ennen kuin laitat sen takaisin silmään.

Linssien asettaminen 5 vaiheessa

Vaihe 1: Aloita aina pesemällä kädet.
Pese kädet öljyttömällä saippualla, näin pienennät riskiä, että linsseihin pääsee bakteereja ja likaa tai niihin jää öljyinen kalvo.

Vaihe 2: Aloita aina samasta silmästä.
Sinulla on oikea ja vasen linssi, joilla on erilainen rakenne parhaan mahdollisen näönkorjauksen varmistamiseksi. Aloita aina samasta linssistä, jotta vältät linssien sekoittumisen. Vinkki: Aloita oikeasta silmästä, jos olet oikeakätinen. Aloita vasemmasta silmästä, jos olet vasenkätinen.

Vaihe 3: Poimi linssi varovasti.
Aseta linssi sormenpäähän ja nosta se valoa vasten niin, että näet sen selkeästi. Onko se kovera? Sitten olet melkein valmis. Tarkasta, että linssissä ei ole vaurioita tai naarmuja sekä puhdista ja desinfioi se linssinesteellä.

Vaihe 4: Aseta linssi.
Nosta yläluomea vapaalla kädellä. Vedä alaluomea alaspäin linssikäden keskisormella. Aseta linssi sormenpäähän ja aseta se silmän päälle. Kun linssi on silmässä, siirrä katsetta sivulta toiselle niin, että linssi asettuu värillisen osan päälle. Varmista, että linssi on mukavasti silmässä niin, että se ei putoa pois.

Vaihe 5: Räpäytä ja olet valmis.
Räpyttele luonnollisesti ja vilkaise peiliin. Jos kaikki tuntuu ja näyttää hyvältä, voit nauttia päivästä ilman silmälaseja.

Piilolinssien asettaminen voi alussa tuntua hieman luonnottomalta. Muista seuraavat vinkit, jos sinulla on ongelmia:

  • Piilolinssit voivat takertua. Jos sormenpää on liian märkä, linssi voi tarttua siihen silmän sijaan. Kokeile kuivata sormenpää, jotta linssi irtoaa helpommin. Jos silmä on kuiva, voi käydä niin, että linssi ei tartu siihen. Tiputa silmään 1-2 pisaraa kosteuttavia silmätippoja ja yritä uudelleen.
  • Muista pitää molemmat silmät auki kun asetat linssejä. Keskittyessäsi voi olla houkuttelevaa sulkea toinen silmä, mutta silmät toimivat yhdessä. Jos suljet yhden silmän toinen silmä siristyy, jolloin linssin asettaminen vaikeutuu.
  • ”Kuuntele” silmiäsi. Epämukavuus voi olla merkki siitä, että linssi on väärässä asennossa, linssissä on roska tai silmä ei saa tarpeeksi happea. Riisu linssi jos koet epämukavuutta. Tarkasta, että linssissä ei ole vaurioita tai naarmuja. Puhdista ja desinfioi linssi ennen kuin asetat sen takaisin. Jos epämukavuus jatkuu, lopeta linssien käyttö ja keskustele optikkosi kanssa.