Jos luet tätä, harkitset ehkä piilolinssien hankkimista ensimmäistä kertaa.

Mietit ehkä liittyykö piilolinsseihin mitään ongelmia, jotka sinun tulisi tuntea ennen kuin vaihdat silmälasit piilolinsseihin.

Kaikin mokomin. Selvitetään asia tutkimalla ja vastaamalla muutamiin kysymyksiin ja erottamalla fantasia ja todellisuus.

Ovatko piilolinssit paremmat kuin silmälasit?

Useimmissa tapauksissa kyse on henkilökohtaisista mieltymyksistä. Piilolinssien ja silmälasien eroja verrattaessa ei kannata luopua täysin yhdestä toisen eduksi. Toiset käyttävät piilolinssejä tiettyinä aikoina, esim. koulussa ja töissä, ja vaihtavat sitten silmälaseihin. Voit myös vaihdella käyttämällä yhtenä päivänä piilolinssejä ja toisena silmälaseja.

Piilolinssien puhdistaminen: Onko se vaikeaa?

Huomaat, että piilolinssien puhdistaminen ei vie paljon enemmän aikaa kuin silmälasien puhdistaminen. Varmista, että käytät pelkästään steriiliä linssinestettä – älä hanavettä. Kylpyhuoneen vesi voi sisältää aineita, jotka voivat kerrostua piilolinsseihin. Et halua altistua sille.

Älä koskaan – ja tämä on erittäin tärkeää – yritä puhdistaa linssejä laittamalla niitä suuhun tai sylkäisemällä niille. Teet luultavasti täysin päinvastaista ja vaihdat lian bakteereihin.

Jos haluat kokonaan välttää piilolinssien puhdistuksen illalla, sinun kannattaa harkita kertakäyttölinssien hankkimista. Tämän tyyppiset linssit heitetään pois käytön jälkeen. Päivittäistä puhdistusta ei silloin tarvita.

Ovatko piilolinssit vaarallisia?

Miljoonat ihmiset käyttävät piilolinssejä joka päivä ilman ongelmia. Osa piilolinssien ensikäyttäjistä pelkää sitä, että linssit menevät silmän taakse. Ota rauhallisesti, niin ei voi käydä. Silmän pintaa suojaava sidekalvo estää sen.

Huomaa kuitenkin, että piilolinssit ovat lääketeknisiä tuotteita. Vain valtuutetut optikot saavat määrätä ja luovuttaa niitä. Jotkut ovat vahingoittaneet silmiään käyttämällä "Halloween"-linssejä.

Meikki ja piilolinssit: Onko minun valittava jompikumpi?

Voit käyttää piilolinssejä ja meikkiä samaan aikaan, mutta ole varovainen molempien kanssa. Aseta varmuuden vuoksi piilolinssit ensin. Et halua meikkien öljyjä tai muita aineita linsseihin.

Pese aina kädet ennen piilolinssien käsittelyä. Älä käytä voimakkaasti hajustettua, kosteuttavaa saippuaa. Muuten voit siirtää piilolinsseihin epätoivottuja aineita.

On olemassa muutamia yleisiä piilolinssiongelmia, joita jotkut ensikäyttäjät miettivät ennen kuin he siirtyvät piilolinsseihin. Keskustele kaikista mahdollisista kysymyksistä optikkosi kanssa, koska kysymykset vaihtelevat henkilökohtaisesti.

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

Categories: Piilolinssien tiedot
More Articles