Miljoonat ihmiset harrastavat urheilua ja liikuntaa kaikkialla maailmassa.

Pyrimme kyllä suojautumaan murtumilta, aivotärähdyksiltä ja jopa rakoilta, mutta unohdamme ehkäistä sarveiskalvon naarmuuntumisen, silmäkuopan murtumat ja pysyvän näönmenetyksen. Joka vuosi 40 000 henkilöä kärsii silmävammoista, jotka ovat niin vakavia, että ne raportoidaan.

Saatavana on erilaisia urheilusilmälaseja, jotka suojaavat näköä ja silmiä ja voivat parantaa urheilusuoritustasi.

Parempi peli, parempi suorituskyky, parempi suoja

Erityisesti muotoillut urheilusilmälasit suojaavat ja parantavat suorituskykyä. Siten urheilusilmälaseista voi olla apua kaikessa urheilussa ja liikunnassa.

Kontaktilajit

Sekä pelaajat että innostuneet katsojat tietävät, että kyynärpäät, polven ja muut kovat esineet aiheuttavat kolhuja jalkapallossa, jääkiekossa ja koripallossa.

Silmäsuojaimet tai suojalasit varmistavat, että ne eivät osu silmiin, arimpiin ja suojaamattomimpiin elimiisi. Voit estää tylpän iskun aiheuttaman silmäkuopan murtumat, turvonneen verkkokalvon, sisäisen verenvuodon, tulehtuneen värikalvon ja traumaattisen kaihin.

Urheilusilmälasit parantavat näköä, suojaavat auringolta ja voivat auttaa, jos tarvitset vähäistä näönkorjausta.

Suositeltu suojaus:

  • Eye protection or goggles
  • Polykarbonaattimaski

Ball and racket games

Käsipallossa, squashissa, tenniksessä, golfissa ja pesäpallossa pelataan suurella nopeudella lentävillä kovilla esineillä. Naarmuuntumattomien ja huurtumattomien silmälasien avulla voit keskittyä palloon. Ne on valmistettu iskunkestävästä polykarbonaatista, niiden muotoilu vaihtelee lajista riippuen ja ne suojaavat silmää osumilta.

Suositeltu suojaus:

  • Eye protection
  • Face mask and helmet

Water Sports

Urheilu- ja uimalasit ovat erinomainen ratkaisu vesiurheilulajeissa, joissa tuuliolosuhteet ja kiivas tempo voivat lennättää esineitä sinua kohti. Urheilusilmälasit suojaavat silmiä haitalliselta UV-säteilyltä ja varmistavat, ettei häikäisy huononna suoritustasi.

Piilolinssejä käyttävillä uimareilla uimalasit pitävät veden poissa silmistä ja ehkäisevät näin infektioita, jotka ovat ensisijainen piilolinssikomplikaatioiden syy. (Huom.: Älä käytä piilolinssejä uidessasi.)

Suositeltu suojaus:

  • Silmäsuojaimet tai suojalasit
  • Uimalasit

Oikeiden urheilusilmälasien valinta

Ota seuraavat huomioon, kun valitset suojalaseja tai uimalaseja:

  • Älä osta linssittömiä suoja- tai uimalaseja.
  • Varmista, että linssit on suunniteltu irtoamaan ulospäin onnettomuuden yhteydessä.
  • Valitse polykarbonaattilinssi, sillä se on markkinoiden iskunkestävin materiaali.
  • Valitse huurtumattomat ja UV-suojalla varustetut linssit.

Muista: silmien suojaaminen suojaa näköäsi. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi. Hän auttaa sinua varmistamaan, että saat silmillesi ja elämäntyyliisi sopivan hoidon ja silmälasit.

 

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

More Articles