Nykypäivän piilolinssitekniikka tarjoaa käyttäjille aikaisempaa enemmän vaihtoehtoja piilolinssien käytön pituuden suhteen.

Käyttäjien yksittäiset toiveet määrittävät heille parhaiten sopivan ohjelman. Kertakäyttö- ja kuukausilinsseillä on monia erilaisia etuja ja haittapuolia.

Tässä artikkelissa autamme sinua tutkimaan kuukausilinssejä.

Sopivatko kuukausilinssit sinulle?

Kuukausilinsseillä on monia etuja:

  • Tiettyjä kuukausilinssejä voidaan käyttää jatkuvasti jopa 30 päivää ilman, että niitä pitää poistaa silmästä.
  • Sellaisten piilolinssien käyttö, joita ei ole hyväksytty jatkuvaan käyttöön, voi aiheuttaa riskejä silmillesi, koska silmät saavat linssien vuoksi vähemmän happea. Näitä ovat sarveiskalvotulehdus ja sarveiskalvon neovaskularisaatio, jossa silmänvalkuaisiin alkaa kasvaa verisuonia.
  • Päivällä, kun silmäsi ovat auki, sarveiskalvolle pääsee happea. Pidennettyyn käyttöön tarkoitetut kuukausilinssit ja muut linssit ovat tavallisesti silikonihydrogeelilinssejä suuremmalla hapenläpäisykyvyllä. Ne läpäisevät jopa 5 kertaa enemmän happea kuin vakiolinssit.
  • Keskustele aina optikkosi kanssa ennen kuin hankit uudet piilolinssit tai vaihdat linssityyppiä.
  • Vähemmän linssejä kun valitset kuukausilinssit
  • Kuukausilinssien kokonaiskustannukset voivat olla hieman pienemmät kuin kertakäyttölinssien, koska ostat vähemmän linssejä. Koska ne heitetään pois kerran kuukaudessa eikä päivittäin, tarvitset vain 24 piilolinssiä vuodessa. Ympäristötietoisille käyttäjille se tarkoittaa myös pienempää jätemäärää.

Mukavuus

Sen lisäksi, että linssit läpäisevät enemmän happea ja auttavat pitämään silmät valkoisina ja terveinä, silikonihydrogeelipohjaiset kuukausilinssit voivat myös tuntua mukavammilta. Silmäsi hengittävät paremmin ja pysyvät samalla kosteina, tämä tasapaino saavutetaan parannetulla piilolinssitekniikalla.

Kuukausi- vai kertakäyttölinssit – sinä valitset

Keskustele aina optikkosi kanssa ennen kuin hankit uudet piilolinssit tai vaihdat linssityyppiä. Optikko varmistaa, että saat sinulle määrätyt ja sovitetut piilolinssit, jotta näkösi ja silmäsi pysyvät parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Vaihtovälin osalta kuukausi- tai kertakäyttölinssien valinta riippuu usein henkilökohtaisista mieltymyksistä. Optikko voi auttaa sinua valitsemaan parhaiten elämäntyyliisi sopivat linssit. Hän myös auttaa sinua tarkkailemaan näköäsi, kun sopeudut uuteen piilolinssityyppiin.

 

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

More Articles