Teinisi haluaa siis piilolinssit? Se on yleistä.

He ovat ehkä kyllästyneitä paksuihin silmälaseihinsa ja haluavat piilolinssien vapauden tai haluavat vain nähdä paremmin urheillessaan. Toiset haluavat silmälasittoman lookin tai testata pilailulinssejä ja värillisiä piilolinssejä.

Mitä sinun tulisi vanhempana tietää teini-ikäisille tarkoitetuista piilolinsseistä? Tässä muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Varoitus: Halloween-linssit

Halloween-linssit tai värilliset piilolinssit voivat olla hienot, erityisesti teini-ikäisille, jotka haluavat ilmentää persoonallisuuttaan. Jos teinisi haluaa ostaa sellaiset tai muut pilailulinssit verkosta, sinun kannattaa ottaa huomioon, että ne eivät ehkä ole FDA-hyväksyttyjä, ellei niitä osteta oikeiden kanavien kautta.

Piilolinssit ovat lääketeknisiä tuotteita. Sellaisten piilolinssien käyttö, joita optikko ei ole sovittanut tai määrännyt, voi vahingoittaa teinisi silmiä. Kysy optikoltasi lisätietoja aiheesta.

Harkitse kertakäyttöpiilolinssejä teinille

Puhtaiden piilolinssien käyttö on tärkeää silmien terveyden kannalta. Kertakäyttölinssien (jotka hävitetään päivän jälkeen) hankkiminen voi auttaa asiassa.

Kertakäyttölinssien kanssa vaihtoväli on helppo muistaa.

Kertakäyttölinssit voivat auttaa allergioiden kanssa, koska ne lievittävät ärtyneitä silmiä.

Ne voivat parantaa lapsen itseluottamusta, kun he selviävät uudesta vastuustaan.

Piilolinssit ja urheilu: Voittava yhdistelmä

Jos teinisi urheilee koulussa tai joukkueessa, piilolinssit voivat helpottaa teidän molempien elämää.

Kun hän ei käytä särkyviä silmälaseja, sinun ei tarvitse huolehtia silmälaseihin liittyvistä vammoista, kalliista korjauksista tai uusista silmälaseista.

Luovu silmälaseista, jotka liukuvat tai putoavat harjoituksissa tai peleissä.

Piilolinsseillä saat laajemman näkökentän ja paremman ääreisnäön.

Piilolinssit helpottavat suojalasien käyttöä.

Keskustelu: Teinisi ensimmäinen kerta piilolinssien kanssa

Siihen liittyy tärkeä vastuu. Piilolinssien oikea käsittely auttaa pitämään silmät ja näön parhaassa mahdollisessa kunnossa. Muutamia neuvoja, jotka sinun kannattaa antaa teinillesi:

  • Älä lainaa piilolinssejä muille
  • Linssien lainaaminen ei ainoastaan suurenna infektioriskiä. Sinulle sovitettujen ja oikean vahvuisten piilolinssien käyttö suojaa näköäsi.
  • Käsittele piilolinssejä varovasti
  • Piilolinssit voivat särkyä. Älä koskaan käytä rikkinäisiä piilolinssejä. Ne voivat naarmuttaa silmiäsi.
  • Pese kätesi ennen piilolinssien käsittelyä.

Silmät ovat yksi immuunijärjestelmän haavoittuvaisimmista kohdista. Piilolinsseihin joutuvat bakteerit päätyvät silmiisi.

Keskustele teinisi kanssa siitä, että piilolinssit tarjoavat monia etuja, mutta ne vaativat myös edellä kuvattua hoitoa.

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

Categories: Piilolinssien tiedot
More Articles