Silikonihydrogeelilinssit saavat nimensä materiaaleista, joita käytetään niiden valmistukseen. Piilolinssit ovat kehittyneet samaan tahtiin tekniikoiden ja materiaalien kanssa. Mikä sitten tekee silikonihydrogeelimateriaalista valmistetuista piilolinsseistä parempia? Käymme läpi mitä ne ovat ja millä tavoin ne ovat parannus.

Mikä on silikonihydrogeelipiilolinssi?

Pehmeiden piilolinssien valmistus tuli mahdolliseksi 60- ja 70-luvulla vettä absorboivien polymeerien kehittymisen myötä: ne ovat suuria molekyylejä, jotka koostuvat toistuvista osista (kuvittele pitkä, monivaunuinen juna) ja joita kutsutaan "hydrofiiligeeliksi" tai pelkästään "hydrogeeliksi".

Silikonihydrogeeli on viimeisin kehitysvaihe, jonka tarkoitus on parantaa piilolinssien hapenläpäisykykyä (parempi mukavuus, pitempi käyttö ja parempi silmien terveys), kostuvuutta (parempi mukavuus) ja kliinistä suorituskykyä. Silikonin hapenläpäisykyky on suurempi kuin veden, mikä tarkoittaa, että hapenläpäisykyky ei enää riipu linssin vesipitoisuudesta.

Silikonihydrogeelien tyypit

Tämän päivän piilolinssit valmistetaan erityyppisistä silikonihydrogeeleistä ja niiden sukupolvista. Niillä on erilaisia teknisiä nimiä kuten galyfilcon, senofilcon, comfilcon ja enfilcon.

Kaikki piilolinssit ovat FDA-hyväksyttyjä tiettyihin käyttötarkoituksiin ja tietyille vaihtoväleille. Silikonihydrogeelimateriaali tarjoaa yleensä paremman mukavuuden ja mahdollistaa pidemmän käytön. Sinun on kuitenkin kysyttävä optikoltasi, mitkä piilolinssit sopivat sinulle parhaiten.

Silikonihydrogeelilinssien etuja

Silikonihydrogeelilinssien suurin etu on se, että ne vähentävät kompromissia hapenläpäisykyvyn ja kostuvuuden välillä. Se avaa monia mahdollisuuksia silikonihydrogeelilinsseille mm.:

  • Kertakäyttöpiilolinssit (käytetään päivä ja heitetään pois)
  • Kuukausilinssit (jatkuva käyttö, joskus jopa 30 päivää ennen kuin ne pitää vaihtaa)
  • Parempi mukavuus ja suorituskyky

Silikonihydrogeelilinssin valinta

Silikonihydrogeelimateriaaleja on monia eri tyyppejä, joita käytetään eri korjaus- ja käyttötarkoituksiin sopivien piilolinssien valmistukseen. Silikonihydrogeelien etujen tunteminen voi auttaa sinua toiveittesi toteuttamisessa. Sinun on kuitenkin pyydettävä optikoltasi apua sinulle parhaiten sopivan piilolinssin valintaan ja tutkittava kunkin linssin käyttötapaa ja vaihtoväliä. Kaikki piilolinssit ovat Yhdysvaltain FDA-viraston hyväksymiä.

Voi tietenkin olla halvempaa ostaa happea läpäisevät piilolinssit verkosta. Muista, että verkossa myytävät linssit eivät ole FDA:n hyväksymiä. Kaikkien piilolinssien pitää olla optikon määräämiä ja ne pitää sovittaa silmillesi.

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

Categories: Piilolinssi tyypit
More Articles