Riippumatta siitä, oletko uusi linssikäyttäjä vai vuosikausien kokemuksen omaava, seuraavat linssien asetusvinkit voivat auttaa sinua välttämään muiden käyttäjien kokemat piilolinssiongelmat.

Osta linssinestettä varastoon

Ellet käytä kertakäyttölinssejä, ei kannata odottaa viime hetkeen, kunnes muistat että linssineste on loppunut. Vältä tämä tilanne varmistamalla, että sinulla on linssinestettä varastossa.

Tämä on erittäin tärkeää, sillä sinun tulisi aina käyttää uutta linssinestettä joka kerta kun käsittelet piilolinssejä. Älä koskaan puhdista piilolinssejä hanavedellä. Se voi sisältää epäpuhtauksia ja vastustuskykyisiä, tarttuvia mikrobeja.

Vinkkejä linssien asettamiseen ja poistamiseen

Pese ja kuivaa kädet ennen piilolinssien asettamista tai poistamista silmästä.

Kaikki mitä sinulla on käsissä linsseihin koskiessasi, joutuu silmiin. Pese kädet miedolla antimikrobisella saippualla ja pyyhi kuivaksi ennen piilolinssien käsittelyä. Älä käytä nestesaippuaa tai öljypohjaista saippuaa tai ihovoidetta ennen piilolinssien käsittelyä, sillä ne voivat liata linssit tai jättää niihin öljyisen kalvon.

Aloita piilolinssin asettaminen aina samasta silmästä.

Aloita piilolinssin asettaminen aina samasta silmästä. Näin pienennät linssien sekoittumisen riskiä – kyllä, vasen ja oikea linssisi ovat erilaisia, ihan niin kuin kenkäsi.

Aseta piilolinssi kämmenelle

Pitele piilolinssiä asettamalla se kämmenelle. Jos puristat linssiä sormien välissä, voit vahingoittaa sitä kynsillä. Kynnet voivat vahingoittaa linssiä ja ovat sitä paitsi todellinen bakteeripesä.

Ota linssit pois, jos tunnet kipua tai epämukavuutta.

Ota linssit pois, jos silmäsi alkavat särkeä tai tuntuvat kuivilta ja epämukavilta tai jos muut alkavat ihmetellä silmiesi punoitusta! Kipu ja epämukavuus ovat silmiesi yritys kertoa, että jokin aiheuttaa ongelmia. Jos tätä tapahtuu usein, keskustele optikkosi kanssa varmistaaksesi, että sinulla on oikeat piilolinssit.

Pidä silmälasit mukanasi

Pitämällä silmälasit varalla, erityisesti loman aikana, voit lepuuttaa silmiäsi silloin kun sitä tarvitaan. Ota linssit pois heti jos silmissä tuntuu kipua tai epämukavuutta. Se on myös helpompaa, jos sinulla on silmälasit lähettyvillä.

Käytä aina aurinkolaseja, vaikka piilolinsseissä olisi UV-suoja.

Mikään UV-suojalla varustettu piilolinssi ei pysäytä kaikkia silmää vahingoittavia UV-säteitä. Käyttämällä UV-suojalla varustettuja aurinkolaseja pienennät silmien rasitusta sekä silmien ja näön vahingoittumisriskiä. Keskustele optikkosi kanssa ulkoilmaharrastuksistasi, jotta hän voi auttaa sinua arvioimaan altistumisriskisi ja suositella sinulle oikeaa suojausta.

Osta piilolinssit laillisista lähteistä

Voiko linssit ostaa verkosta? Tarkista yrityksen kotipaikka. Tietyt verkossa myytävät linssit eivät ole kaikkien viranomaisten hyväksymiä. Sitä paitsi optikon on määrättävä sekä piilolinssit voimakkuuksilla että ilman. Hän varmistaa että linssit sopivat ja huolehtii silmiesi terveystarpeista.

Muista: piilolinsseistä huolehtiminen on sama kuin silmistä huolehtiminen. Keskustele aina optikon kanssa piilolinssien hankinnasta ja siitä, miten niitä käytetään ja hoidetaan niin, että silmät pysyvät terveinä.

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

Categories: Piilolinssi vinkkejä
More Articles