Hiotuilla piilolinsseillä vältetään monet silmälaseihin liittyvät hankaluudet eikä se ole missään niin ilmeistä kuin urheilussa ja liikunnassa. Piilolinssit voivat olla erittäin hyvä ratkaisu urheileville nuorille.

Tässä muutama tapa, miten piilolinssit voivat parantaa suorituskykyäsi.

Paremmat urheilusuoritukset

Piilolinssit tarjoavat paljon suuremman näkökentän kuin silmälasit, parantavat kokonaisnäöntarkkuutta ja ääreisnäköä. American Optometric Associationin vuonna 2010 julkaisemassa raportissa seitsemän kymmenestä tutkitusta lapsesta ilmoitti suoriutuvansa paremmin, kun he urheilivat piilolinssien kanssa kuin silmälasien kanssa.

Pallo- ja mailapelit

Lajit, joissa kyse on notkeudesta ja nopeista liikkeistä, sujuvat paremmin piilolinssien kanssa, jotka eivät valu (tai lennä kokonaan kasvoilta) ja vaikuttavat näkökenttääsi suuntaa muuttaessasi.

Kontakti- ja extremelajit

Extreme-lajit ja kovat kontaktilajit, joissa voi päähän voi kohdistua iskuja (esim. paini tai jalkapallo), ovat riittävän vaikeita ilman, että pelaajan on huolehdittava omien silmälasien aiheuttamista vahingoista.

Kilpa-ajo

Piilolinssit pysyvät paikoillaan ja tarjoavat tarkan näön myös suurissa nopeuksissa ja laajemman näkökentän, jotta näet jos joku hiipii kannoillesi.

Parempi mukavuus

Käyttämällä piilolinssejä harjoittelun ja kilpailun aikana vältetään liukuvat kehykset ja huoli silmälasien menetyksestä. Voit keskittyä siihen, mitä teet eikä sinun tarvitse huolehtia silmälaseistasi.

Edistysaskeleet piilolinssitekniikan alalla tarjoavat parempaa mukavuutta myös urheilijoille. Kertakäyttölinsseillä saat joka päivä uuden raikkaan sileän linssipinnan, mikä pienentää ärsytysriskiä. Uudempien sukupolvien silikonihydrogeelilinssien hapenläpäisykyky on parantunut. Tämä tarkoittaa, että silmäsi saavat enemmän happea parempaa näköä varten samalla kun linssit säilyttävät kostuvuutensa ja mukavuutensa.

Parempi suoja silmillesi

Sen lisäksi, että piilolinssit eliminoivat rikkinäisten tai murtuneiden kehysten aiheuttavat silmävammat, piilolinssit voivat helpottaa silmien suojaamista harjoittelun aikana. Piilolinssit helpottavat myös kypärän sekä UV-säteilyltä ja tylpiltä iskuilta suojaavien suojalasien käyttöä.

Piilolinssien käyttö urheillessa voi parantaa suorituskykyäsi ja tarjota paremman kokemuksen. Kysy optikoltasi mitkä piilolinssit sopivat parhaiten omaan lajiisi.

 

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

More Articles