Piilolinssit ovat lääketeknisiä tuotteita, eli on tärkeää hoitaa niitä oikein. Tässä on muutama hoitoon liittyvä seikka, jotka kannattaa muistaa, jotta linssit toimivat optimaalisesti.

Noudata käyttöohjeita

Älä yritä pidentää linssien käyttöaikaa. Se ei ole riskin arvoista. Piilolinssit valmistetaan eri materiaaleista eri tarkoituksiin ja ne ovat FDA-hyväksyttyjä kuhunkin käyttötarkoitukseen.

Piilolinssit: Käsittele varovasti!

Pehmeät piilolinssit voivat särkyä. Ole varovainen. Jos linssi menee rikki, heitä se pois. Älä koske linsseihin kynsillä. Kynnet ovat terävät ja niihin kertyy monia erilaisia bakteereja.

Älä lainaa piilolinssejä muille

Linssien lainaaminen voi levittää bakteereja. Piilolinssit on sovitettu ja määrätty sinulle näköösi ja silmiisi sopiviksi.

Käytä joka kerta uutta linssinestettä

Älä koskaan puhdista piilolinssejä vesijohtovedellä – vesijohtovesi voi sisältää patogeeneja ja bakteereja, jotka aiheuttavat tulehduksia.

Älä koskaan huuhtele linssejä syljellä – suu on täynnä erilaisia bakteereja. Eräät niistä ovat hyödyksi ruuansulatusjärjestelmällesi, mutta eivät silmillesi.

Hankaa ja huuhtele

Hankaa linssejä varovasti sormenpäillä uudessa linssinesteessä 5-20 sekuntia. Huuhtele huolella uudella linssinesteellä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että "hankaa ja huuhtele" on edelleen paras tapa pitää piilolinssit puhtaina mikrobeista, myös hankaamattomien hoitojärjestelmien yhteydessä.

Pidä piilolinssikotelo puhtaana

Huuhtele kotelo huolellisesti käytön jälkeen ja säilytä se ylösalaisin kuivassa ja puhtaassa paikassa. AOA (American Optometric Association) suosittelee, että piilolinssikotelo vaihdetaan vähintään 3 kuukauden välein.

Älä pidä nukkuessasi piilolinssejä, joita ei ole tarkoitettu siihen.

Kuukausilinssit on valmistettu erityisellä tekniikalla, jonka ansiosta ne läpäisevät enemmän happea sarveiskalvolle. Kun olet hereillä ja silmäsi ovat auki, happea siirtyy kyynelnesteen kautta piilolinssien läpi ja edelleen sarveiskalvolle.

Nukkuessasi tavalliset piilolinssit eivät päästä riittävästi happea silmiisi. Se voi aiheuttaa tulehduksia, haavoja ja verisuonten poikkeuksellista kasvua sarveiskalvolla.

Lue ohjeet ja noudata niitä.

Noudata optikkosi ohjeita, piilolinssien pakkausselosteen ohjeita sekä linssinesteen ja linssikotelon ohjeita. Nämä muodostavat tarkoin harkitun järjestelmän, joka on suunniteltu auttamaan sinua hoitamaan piilolinssejäsi ja linssituotteitasi tavalla, joka suojaa silmiäsi ja terveyttäsi.

 

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

More Articles