Piilolinssien poistaminen voi tuntua hieman pelottavalta ensikäyttäjille.

Kokeneiden käyttäjien mielestä voi olla hieman hankalaa sopeutua uuteen. Mitä sinä voit tehdä?

Ota rauhallisesti! Kaikki helpottuu harjoittelun myötä – tämä koskee myös piilolinssien poistamista. Älä huolestu, vaikka sinulla on alussa pieniä vaikeuksia. Se on normaalia.

Tässä on muutamia vihjeitä piilolinssien poistamiseen prosessin (ja iltarutiiniesi) helpottamiseksi.

Ennen kuin otat piilolinssit pois

On ehdottoman tärkeää pestä kädet vedellä ja saippualla ennen kuin otat linssit pois. Kuivaa kätesi linsseihin pääsevän veden minimoimiseksi.

On tärkeää aloittaa aina samasta silmästä, kun poistat (ja asetat) piilolinssejä. Tämä pienentää linssien sekaantumisen riskiä. (Muista, että kumpikin linssi on tarkoitettu tiettyyn silmään.)

Näin otat piilolinssit pois

Oletko valmis ottamaan piilolinssit pois? Aloitetaan!

 1. Asetu hyvin valaistun peilin eteen, erityisesti alussa.
 2. Katso ylöspäin.
 3. Kohota yläluomea ei-dominoivan käden etusormella.
 4. Vedä alaluomea alaspäin dominantin käden keskisormella.
 5. Purista linssiä varovasti yhteen peukalolla ja keskisormella niin, että voit vetää sen alaspäin, pois silmästä. Varmista, että et purista tai taita linssiä liian paljon.
 6. Aseta piilolinssi toiselle kämmenelle.

Valmis! Se on oikeasti helppoa.

Piilolinssien puhdistaminen

Piilolinssien virheellinen käsittely ja puhdistus on yksi tärkeimmistä syistä silmätulehduksiin ja muihin ongelmiin. Jos et käytä kertakäyttölinssejä, tee puhdistuksesta osa päivittäisiä rutiinejasi kun poistat linssit silmien ja näön suojaamiseksi.

Piilolinssien nopea ja helppo puhdistus. Toimi näin:

 • Aseta piilolinssi kämmenelle ja kaada päälle linssinestettä.
 • Hankaa linssiä sormenpäillä 30 sekuntia.
 • Toista menettely toiselle linssille.
 • Laita linssi koteloon, peitä linssi uudella linssinesteellä ja sulje kansi.

Onko sinulla vaikeuksia poistaa piilolinssit?

Tässä muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon:

 • Kosteuttavat silmätipat tai nesteet voivat helpottaa linssin poistamista silmästä. Linssit ovat tiukemmassa kuivissa silmissä.
 • Piilolinssien käytön aloittaminen tai vaihtaminen saattaa vaatia sopeutumisajan. Varmista, että sinulla reilusti aikaa, jotta et stressaannu piilolinssejä poistaessasi.
 • Paina linssi silmänvalkuaista vasten, erityisesti jos pelkäät sitä, että se tuntuu epämukavalta. Linssin vetäminen alaspäin alaluomea vasten voi helpottaa sen poistamista silmästä.
 • Jos linssin reunat tarttuvat toisiinsa, tiputa linssille hieman uutta linssinestettä ja hankaa varovasti, kunnes ne irtoavat.

Keskustele optikkosi kanssa, jos sinulla on edelleen ongelmia linssien poistamisessa. Hän voi suositella erityisiä työkaluja linssien poistamiseen, jotka voivat helpottaa prosessia. Ne ovat tavallisesti pieniä imutyökaluja tai pehmeäpäisiä pinsettejä, jotka auttavat linssin nostamisessa.

Muista, että kaikki piilolinssit ovat lääketeknisiä tuotteita ja että ne ovat arkoja. Silmiesi ja näkösi suojaamiseksi on erittäin tärkeää noudattaa optikon sekä linssi- ja linssinestevalmistajan ohjeita. Keskustele aina optikkosi kanssa ennen kuin aloitat piilolinssien käytön tai vaihdat linssityyppiä.

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

More Articles