Piilolinssien ostaminen ei ole sama asia kuin lukulasien ostaminen. Et voi vain mennä kauppaan, kokeilla muutamaa paria ja päättää mikä sopii sinulle parhaiten. Piilolinssit ovat lääketeknisiä tuotteita, mikä tarkoittaa, että käyttäjän on seurattava määrättyä prosessia saadakseen ne.

Hyvä uutinen...? Piilolinssien ostaminen on helppoa eikä kestä kauan – vaaditaan vain käynti optikolla.

Näin se käy:

Miten hankin piilolinssit?

Prosessin selostamista varten oletamme, ettei sinulla ole vielä silmälaseja. Oletetaan myös, että tarvitset piilolinssejä sumean näön korjaamiseen – sinulla on esimerkiksi vaikeuksia lukea tai olet likinäköinen ja kaukana olevat kohteet ovat sumeita.

Oi, tarvitsenko silmälasit? Apua!

Ota rauhallisesti. Näkömme huononee iän karttuessa. Se on normaalia. Jos jätät huomioimatta nämä näössä tapahtuvat muutokset ja teeskentelet, että et tarvitse silmälaseja tai piilolinssejä, hankit vain päänsärkyä ja joudut ponnistelemaan enemmän ja enemmän selviytyäksesi päivästä. Eihän siinä ole mitään järkeä!

Piilolinssit voivat parantaa elämänlaatuasi, koska näet taas selvästi. Toisin kuin silmälasien kanssa kukaan ei huomaa eroa, jos päätät pitää ne salassa.

Soita ja varaa näöntarkastus

Jos et ole varma mille optikolle menisit, lue arviointeja netissä ja kysele ystäviltäsi. Jos haluat lisää vinkkejä sopivan optikon löytämiseen, lue artikkelimme, jossa on ohjeita siitä, miten löydät optikon.

Mieti mitkä piilolinssit sopivat sinulle

Mielipiteesi otetaan huomioon, vaikka loppupeleissä optikkosi päättää mitkä piilolinssit sopivat sinulle. Ennen kuin menet näöntarkastukseen, sinun kannattaa miettiä kuinka usein haluat vaihtaa piilolinssit. Kertakäyttölinsseillä saat uuden raikkaan linssiparin joka päivä. Vältät näin päivittäisen puhdistuksen eikä sinun tarvitse ostaa linssinesteitä, mikä tekee niistä erittäin miellyttävän vaihtoehdon. 

Mitä tapahtuu piilolinssinäöntarkastuksen aikana?

Näöntarkastuksen tekeminen on helppoa ja se tulisikin tehdä joka vuosi. Yleensä optikkosi tutkii silmiesi terveydentilan ja esittää muutaman kysymyksen. Lue artikkelistamme tarkempi kuvaus piilolinssinäöntarkastuksesta.

Mistä piilolinssit ostetaan?

Kun olet saanut piilolinssireseptin ja kokeilulinssit, on aika ostaa piilolinssit. Mistä ne sitten ostetaan..? Ostetaanko ne verkosta vai optikolta? Sinä päätät. Optikolta ostaminen voi olla hieman helpompaa, koska hän tietää mitä tarvitset. Voit myös hakea verkosta parasta hintaa.

Osta vain laillisista verkkokaupoista. Kaikki haluavat säästää rahaa. Älä kuitenkaan anna edullisten hintojen houkutella sinua sivuille, joissa on epäilyttäviä myyjiä. Kun kyse on silmien terveydestä, muutaman euron säästö ei oikeasti ole riskin arvoinen.   

Piilolinssien käyttö ensimmäistä kertaa

Noudata optikon ohjeita, kun aloitat piilolinssien käytön. On erittäin tärkeää noudattaa puhdistusohjeita ja vaihtovälejä. Sinun on tietenkin opeteltava asettamaan linssit silmiin ja ottamaan ne pois. (Katso videoltamme helppo tapa asettaa linssit silmiin.)

Piilolinssien ostaminen on tietenkin hieman monimutkaisempaa kuin ruokakaupassa käynti, mutta se on kuitenkin helppoa ja vaivatonta. Kun olet hankkinut piilolinssit, ihastut siihen, että näet ympäristön tarkasti henkilökohtaisesta vapaudestasi tinkimättä. 

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

More Articles