Jokainen uusi - ja potentiaalinen - piilolinssikäyttäjä miettii sitä, miten piilolinssit asetetaan silmiin.

 

Jos et ole koskaan aikaisemmin tehnyt sitä, asetustoimenpide saattaa kuulostaa hieman oudolta. Sillä refleksimme yrittävät kaikesta huolimatta pitää esineet poissa silmistä, eikö vain?

Ota rauhallisesti. Piilolinssien asettaminen on uskomattoman helppo toimenpide ja olemme täällä valmiina auttamaan sinua joka vaiheessa. Se vaatii hieman harjoittelua, mutta osaat pian tehdä sen ilman ongelmia.

Näin asetat piilolinssit silmiin

Yritä ensin olla ajattelematta sitä niin, että asettaisit linssin silmään – sillä oikeastaan et tee niin. Linssi asetetaan silmän päälle, jossa se lepää mukavasti ja auttaa sinua näkemään terävästi. Ja nyt itse toimenpiteeseen. Tämä on luultavasti helpoin tapa asettaa piilolinssit.

1. Pese kädet.

Haluat olla varma, ettet vahingossakaan siirrä pölyä, bakteereja tai meikkiä piilolinssiisi, koska ne voivat aiheuttaa silmän ärtymistä. Käytä tavallista saippuaa ilman voimakkaita hajusteita tai kostutusaineita. Huuhtele ja kuivaa kädet. Tällä varmistat, ettet siirrä epätoivottuja aineita silmiin. Nyt voit asettaa piilolinssit silmiin.

2. Aloita aina samasta silmästä.

Piilolinssisi on yksilöllisesti sovitettu vasempaan ja oikeaan silmään. Et voi vaihtaa niiden paikkaa. Koska piilolinssit näyttävät identtisiltä kun olet ottanut ne pakkauksesta, aloita aina oikeasta silmästä jos olet oikeakätinen ja vasemmasta jos olet vasenkätinen. Tee tämä joka kerta kun asetat linssit, niin pysyt helpommin selvillä siitä, kumpi on kumpi. Tämä on helpoin tapa asettaa piilolinssit ensimmäisellä kerralla eli juuri sitä mitä haemme.

3. Ota linssi varovasti pakkauksesta/kotelosta.

Aseta linssi etusormen päähän. Katso linssiä. Onko se ylöspäin kaareva, niin kuin kulho? Siinä tapauksessa hyvä! Nyt olet melkein valmis. Puhdista nyt linssi linssinesteellä ja sitten olet valmis asettamaan linssin silmään ja jatkamaan päivääsi.

4. Vedä alaluomea alaspäin ja aseta piilolinssi silmään.

Nosta yläluomea toisella kädellä ja aseta linssi silmään. Monet katsovat muualle, kun asettavat linssin silmään. Voit tehdä niin tai katsoa suoraan linssiin. Molemmat tuntuvat yhtä hyviltä.

5. Räpäytä ja hymyile – valmis!

Juuri niin. Räpäytä ja vilkaise peiliin. Jos kaikki tuntuu ja näyttää hyvältä, olet valmis. Sanoimmehan, että se on helppoa!

Yleisiä myyttejä piilolinssien asettamisesta.

Käytetäänpä hetki muutaman piilolinssien asettamiseen ja käyttöön liittyvän myytin kumoamiseen:

Mitä tapahtuu, jos linssi liukuu silmän taakse?

Helppo vastaus on, että niin ei tapahdu. Se on täysin mahdotonta. Silmän valkoisen etuosan peittävä sidekalvo estää sen.

Mitä jos piilolinssit tarttuvat silmiin eivätkä lähde irti?

Älä huoli. Linssit eivät tartu silmiisi niin kuin imukupit. Ne on suunniteltu pysymään paikallaan, mutta myös irtoamaan helposti kun on aika ottaa ne silmistä. Samalla tavoin…

Eivätkö linssit putoile silmistä koko ajan?

Tämä myytti saanut alkunsa vanhoista elokuvista ja sarjoista, joissa näyttelijä pudottaa kovan piilolinssin. Todellisuudessa on erittäin epätodennäköistä, että näin kävisi nykypäivän pehmeillä piilolinsseillä.

Toivomme, että nämä vihjeet auttavat sinua linssiesi kanssa ja kumoavat muutaman niihin liittyvän myytin. Ihan niin kuin kaikki muukin, jonka teet ensimmäistä kertaa, piilolinssien asettaminen helpottuu kokemuksen karttuessa. Pian osaat tehdä sen ajattelematta.

Kysy optikoltasi, jos tarvitset käytännön apua. Hän käy toimenpiteen läpi kanssasi henkilökohtaisesti.

 

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

More Articles