Esittelemme tässä uusimpia silmälasitrendejä ja mitä sinun tulee ottaa huomioon, jotta huolehdit silmistäsi samalla kun näytät hyvältä.

Aurinkolasit

Aurinkolasit ovat tärkeä muotiasuste ja samalla hyvä tapa suojata silmät.

Valitettavasti edes kalliit merkkiaurinkolasit eivät tarjoa täydellistä suojaa.

Riippumatta siitä, haluatko uudet pilottilasit tai tarvitsetko aurinkolasit vahvuuksilla, tässä on muutamia vinkkejä aurinkolaseista, jotka ovat hyväksi silmillesi ja lookillesi.

Silmien suojaus

Aurinko: Oletamme, että aurinkolasit suojaavat silmiämme auringolta, mutta se ei ole aina totta. Linssin tummuus ja väri eivät kerro mitään siitä, miten hyvin aurinkolasit suodattavat UV-säteilyä tai sinistä valoa: linssit on testattava voimassa olevien UV-suojastandardien mukaisesti. Yhdysvalloissa linssien on suodatettava 99 % UVB-säteistä ja päästettävä UVA-säteilystä osuus, joka vastaa 30 % näkyvästä valosta.

Me itse: Aurinkolasit suodattavat näkyvää valoa ja voivat siten haitata autoilua. Aurinkolaseja ei saa koskaan käyttää pimeässä ajettaessa ja niiden pitää olla hyväksyttyjä päivänvalossa ajamiseen.

Muut riskit: Tavalliset aurinkolasit tai aurinkolasit vahvuuksilla eivät suojaa keinovalonlähteiltä (esim. aurinkolamput) eikä niitä saa käyttää suojalaseina.

Optinen laatu

Haluatko näyttää hyvältä ja nähdä hyvin? Koukkunäkötesti auttaa linssiongelmien tarkastuksessa.

Koukkunäkötesti: Katso pystysuoraa reunaa ja linjaa. Siirrä päätä eteen- ja taaksepäin ja anna silmän pyyhkäistä linssiä pitkin samalla kun katsot linjaa. Jos linja näyttää kiemurtelevalta, linssi voi olla viallinen ja sinun tulisi etsiä toista paria.

Merkkikehykset

Kun käytät silmälaseja joka päivä, haluat että ne ilmentävät yksilöllistä tyyliäsi. Onneksi markkinoilla on paljon merkkikehyksiä miehille ja naisille, niin nykyaikaisia kuin retrotyylisiä. Ennen kuin valitset haluamasi uusimmista silmälasitrendeistä, sinun on keskusteltava optikkosi kanssa sopivatko hiotut silmälasit sinulle.

Muotilinssit

Mielenkiinto koristeellisia tai kosmeettisia piilolinssejä kohtaan kasvaa. Nykytrendejä ovat mm.:

Värilliset piilolinssit

Vakiolinssit ovat heikosti värjättyjä käsittelyn helpottamiseksi, mutta näkymättömiä käytettäessä. Värilliset piilolinssit muuttavat tai korostavat silmiesi luonnollista väriä peittämällä suuremman osan silmästä. Voit hankkia siniset piilolinssit tai muun väriset linssit.

Maskeerauslinssit

Monet ohjaajat ja meikkitaiteilijat käyttävät maskeerauslinssejä erikoistehosteina mainos- ja elokuvissa. Kyse on tavallisesti skleraalisista piilolinsseistä, jotka peittävät myös silmänvalkuaiset. Vaikka ne luovat fantastisen vaikutelman studiossa, ne myös hämärtävät näyttelijän näön.

Ympyrälinssit

Ympyrälinssit, joita kutsutaan joskus "Big Eye -linsseiksi", saavat silmäsi näyttämään suuremmilta. Tämä tehdään peittämällä osa silmänvalkuaisesta värillä. Ympyrälinssi tulee Aasiasta, jossa animehahmojen kaurismainen ulkonäkö on suosittu.

Koristelinssit voivat aiheuttaa suuria riskejä, jos niitä käytetään ilman ammattilaisen tarjoamaa opastusta. Käyttäjät, jotka ostavat muotilinssit keskustelematta siitä ensin optikon kanssa, aiheuttavat yhä enemmän ongelmia. Siksi et voi etkä saisi ostaa koristeellisia tai korjaavia linssejä ilman lääkärin määräystä.

On olemassa monia tapoja saada silmäsi näyttämään hyviltä ja pitää ne samalla terveinä. Kysy optikoltasi mikä on oikea sinulle.

 

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

More Articles