Piilolinssien käyttö ja hoitaminen niin, että silmät ja näkö pysyvät parhaassa mahdollisessa kunnossa, vaatii enemmän kuin silmälasien käyttö. Missä iässä piilolinssien käyttö voidaan sitten aloittaa? Tässä muutamia vihjeitä ja asioita, joita kannattaa harkita ennen kuin alat käyttää piilolinssejä.

Voiko lapseni käyttää piilolinssejä?

Piilolinssien käytölle ei tietenkään ole mitään suositusikää tai minimi-ikää. On kuitenkin tärkeää harkita, ovatko linssit sopiva vaihtoehto. Tällä päätöksellä ei ole mitään tekemistä lapsesi iän kanssa, lapsesi ominaisuudet ja ympäristötekijät ratkaisevat.

Päätös piilolinsseistä lapselle

Piilolinssien käyttö edellyttää vastuullista käyttöä ja hoitoa. Vaikka komplikaatiot ovat harvinaisia (ilmenee vain 5 %:lla käyttäjistä vuosittain), useimmat ilmenevät silloin, kun piilolinssit ovat kuluneita tai niitä käytetään väärin.

Selviääkö lapsesi tästä vastuusta? Onko lapsen helppo oppia noudattamaan ohjeita? Hoitaako lapsi tehtävänsä säännöllisesti ilman muistuttamista? Unohtaako lapsi usein läksynsä? Mieti myös oppiiko lapsi asettamaan ja poistamaan linssit oikein silloinkin, kun hän on väsynyt, pitämään linssit puhtaina ja noudattamaan vaihto-ohjelmaa.

Tarvitseeko lapsesi piilolinssejä? Onko optikkosi ehdottanut piilolinssejä? Tarvitseeko lapsi niitä urheilutulostensa parantamiseksi? Jos kyse on yksinomaan ulkonäköongelmasta, sinun kannattaa puhua lapsesi kanssa mahdollisista ongelmista tai ryhmäpaineesta, joka voi olla lapsen toiveen taustalla.

Milloin piilolinssejä käytetään

Monille piilolinssien hankkiminen on kosmeettinen ja käytännöllinen ratkaisu. Jos lapsi tai teini ei tarvitse piilolinssejä voimakkuuksilla, vaan haluaa vain näyttää coolilta (tai käyttää niitä asusteena rohkean vaatetuksen kanssa), verkosta on saatavana paljon värillisiä piilolinssejä ja Halloween-linssejä. Vanhempana sinun kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että verkosta tilattavat linssit eivät ehkä ole FDA-hyväksyttyjä. Kysy aina ensin optikoltasi.

Muutamia piilolinssien etuja

Piilolinssit voivat helpottaa elämääsi. Ne vaativat vastuullista hoitoa mutta ne voivat myös:

  • Tarjota laajemman näköalueen
  • Parantaa urheilusuorituksia ja -kokemuksia
  • Tarjota paremman näkökokemuksen

Muista, että terveet silmät tarkoittavat hyvää näköä. Keskustele optikkosi kanssa, jos harkitset piilolinssien hankkimista tai teet muita näköösi liittyviä päätöksiä.

 

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

More Articles