Nykyisillä piilolinsseillä, jotka ovat yleensä pehmeitä kertakäyttölinssejä, on erilaisia käyttö- ja vaihto-ohjelmia.

Oletetaan, että sinulla on normaali 8–17 työpäivä: Käytät piilolinssejä päivän ja hävität ne illalla. Aamulla laitat silmiin uudet linssit. Toiset vaihdetaan joka toinen viikko tai kerran kuukaudessa.

Voit määrittää sinulle parhaiten sopivan ohjelman omien mieltymystesi ja rutiiniesi pohjalta. Jokaisella ohjelmalla on omat etunsa. Tässä tarkastelemme lähemmin kertakäyttölinssejä.

Kertakäyttölinssien edut

Kertakäyttölinssit tarjoavat monia etuja:

  • Niitä ei tarvitse koskaan puhdistaa – unohda iltapuhdistus ja linssinestepullot. Pitkän päivän jälkeen heität ne pois ja menet nukkumaan.
  • Kertakäyttölinssit tarjoavat myös kaikkein helpoimmin muistettavan käyttötavan – ei enää muistutuksia kalenterissa, että on aika vaihtaa linssit. Ota ne pois illalla ja laita uusi raikas linssipari joka aamu.
  • Kertakäyttölinssit säästävät aikaa – linssejä ei tarvitse puhdistaa ja voit aina pitää mukana varaparin, joten sinun ei tarvitse mennä kotiin.
  • Niistä voi olla apua silmäallergioihin – linsseihin ei ehdi muodostua kerrostumia, joten kertakäyttölinssit pienentävät allergioiden puhkeamisriskiä. Jokaisen päivän aloittaminen uusilla raikkailla linsseillä on hellävaraisempaa ärtyneille silmille.

Fantastiset teini-ikäisille! Kuinka moni vanhempi toivoo, ettei asia olisi näin? Kaiken kiireen keskellä, koulusta harrastuksiin ja sosiaaliseen elämään, teini-ikäisen on kuitenkin helppo unohtaa tai jättää väliin piilolinssien puhdistus tai vaihto. Piilolinssien hoidon laiminlyöminen voi aiheuttaa terveysriskejä silmille, mutta kertakäyttölinssien kanssa puhdistusta ei tarvita ja vaihto käy nopeasti ja helposti.

Tärkeää tietoa kertakäyttölinsseistä

Koska linssit hävitetään joka päivä, sinun on ostettava useita linssejä. (Muista, että tarvitset yhden pakkauksen kummallekin silmälle, eli 30 päivän varasto tarkoittaa 60 piilolinssiä.)

Optikko tutkii silmäsi, jotta saat oikean linssimääräyksen. Linssivalintasi perustuu ennen kaikkea omiin toiveisiisi. Optikkosi voi auttaa sinua punnitsemaan etuja ja haittoja sen perusteella, mitä hän tietää näöstäsi ja siitä, miten huolehdit silmistäsi.

 

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

More Articles