Meillä on pitkä tausta optikkoalalla

CooperVision perustettiin vuonna 1980, mutta historiamme alkaa paljon aikaisemmin.

Emoyhtiömme, CooperCompanies, on kansainvälinen lääketeknisten tuotteiden valmistaja ja noteerattu NYSE Euronext ‑pörssissä (NYSE: COO). Cooperilla on yli 11 000 työntekijää ja se myy tuotteita yli 100 maassa. Pääkonttori sijaitsee Pleasantonissa Kaliforniassa.

Cooper perustettiin vuonna 1958. Vuonna 1967 Cooper Tinsley Laboratories vaihtoi nimensä Cooper Laboratories, Inc.:ksi. Samalla kun yritys laajeni kansainvälisillä markkinoilla käynnistettiin liiketoimintaa eri puolilla maailmaa.

Tulos? Monia innovaatioita kirurgian ja piilolinssien alalla.

Vuonna 1978 tehtiin uudelleenjärjestely, jossa yritys jaettiin viiteen riippumattomaan liiketoimintayksikköön, jotka keskittyivät erikoistuneisiin markkinasegmentteihin. CooperVision liitettiin yhtiöön vuonna 1980 ja se on sen jälkeen pyrkinyt täydentämään yrityksen jännittävää historiaa.

Laajentuminen ja yritysostot

CooperVision kasvoi nopeasti.

80- ja 90-luvulla ostimme useita okulaarisia linssejä valmistavia yrityksiä ja laajensimme siten tuotevalikoimaamme ja tuotantokapasiteettiamme. Emme kuitenkaan lopettaneet siihen. Myös tutkimus ja tuotekehitys kasvoi. Tämä T&K:n ja tuotantokapasiteetin yhdistelmä osoittautui myöhemmin erittäin hyödylliseksi yritykselle, kumppaneille ja käyttäjille.

Vuonna 2005 CooperVisionista tuli maailman kolmanneksi suurin pehmeiden piilolinssien valmistaja.

Tilikaudella 2011 CooperVision juhli virstanpylvästä, kun yritys saavutti yli 1 miljardin US-dollarin globaalin liikevaihdon. Aiommeko lopettaa tähän? Ehdottomasti ei. Jatkamme eteenpäin ja patistamme itseämme löytämään vielä innovatiivisempia tapoja parantaa piilolinssikäyttäjiemme näköä ja mukavuutta.

Meillä on pitkä historia, mutta pidä silmäsi avoinna. Lisää on tulossa. Tämä on vasta alkua.