Tuntuvatko silmäsi liian kosteilta?

Jos sinulla on punoittavat, vuotavat silmät, se voi johtua useista syistä. Jos se johtuu vieraasta esineestä tai aineesta, silmien reaktio voi olla täysin normaali.

Kyyneleet voivat rauhoittaa silmiä ja pitää ne kosteina. Pölyisessä tai savuisessa ympäristössä kyyneleet toimivat silmiesi puolustuslinjana. Mikä sitten voi olla syynä siihen, että silmät vuotavat jatkuvasti, vaikka vaihdat ympäristöä?

Käymme seuraavaksi läpi mahdollisia syitä ja mitä voit tehdä asialle.

Vuotavien silmien syitä 

Jos sinulla on punoittavat, vuotavat silmät, pääsyynä voi olla allergia. On mahdollista, että sinulla ei ole lapsena ollut mitään allergiaoireita. Keho muuttuu kuitenkin vanhetessamme ja se, mikä on kunnossa yhtenä vuonna, ei ehkä ole sitä vuotta myöhemmin.

Muutokset ympäristössä voivat aiheuttaa allergisen reaktion.

Sen ei tarvitse johtua siitä, että olet siirtynyt ympäristöön, jossa on paljon siitepölyä tai itiöitä. Syy voi olla vaikeammin määritettävissä. Mieti seuraavia:

  • Oletko juuri muuttanut uuteen asuntoon?
  • Onko joku ystäväsi ottanut lemmikin?
  • Oletko vaihtanut työpaikkaa?

Kaikki nämä muutokset voivat ärsyttää silmiäsi.

Uusi talo tai asunto – vaikka se vaikuttaa puhtaalta – voi kätkeä sisäänsä jotain, joka saa silmäsi vuotamaan. Uusi toimistotyö voi altistaa silmäsi vedolle ja kuivattaa niitä, jolloin silmäsi toimivat ylikierroksilla pysyäkseen kosteina. Uusi lemmikki voi aiheuttaa sen, että silmiisi joutuu pieniä määriä karvoja tai hilsettä – vaikka et olisi käynyt ystäväsi kotona.

Ellei mikään sovi tilanteeseesi, vuotaville silmille voi olla muita syitä. Yksi sellainen on ikä.

Vuotavien silmien hoito: Mitä voit tehdä?

Ikääntyessämme kyynelnesteen laatu heikkenee. Kyyneleet eivät ole pelkkää vettä. Elimistö luo sekoituksen, joka on tarkoitettu silmien voiteluun. Jos silmäsi eivät saa tarvitsemaansa kosteutta, ne voivat ylikompensoida kyyneltuotantoa – siitä vuotavat silmät.

Jos tila on krooninen, optikkosi voi kertoa sinulle hoitovaihtoehdoista. On tärkeää toimia.

Vuotavat silmät voivat johtua helposti korjattavasta syystä, joten ei ole mitään syytä odottaa. Vaikka tila vaatisi kirurgisen toimenpiteen, se suoritetaan tavallisesti avohoidossa. Miksi et toimisi ajoissa ja parantaisi elämänlaatuasi?

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

More Articles