Silmäsi ovat ainutlaatuiset ja on monia tekijöitä, jotka voivat auttaa tämän tärkeän kysymyksen ratkaisemisessa.

Optikkosi kanssa voimme auttaa sinua tekemään hyvin perustellun päätöksen siitä, mitkä piilolinssit sopivat sinulle parhaiten.

Tässä on hieman perustietoa silmiesi terveydestä ja siitä, onko sinulla likinäköisyyttä, kaukonäköisyyttä tai hajataitteisuutta.

Piilolinssit astigmaatikoille

Meiltä kysytään usein ”mikä on paras linssityyppi hajataitteisuutta varten?” Hyvä kysymys! Nämä ovat tooriset piilolinssit, jotka voivat korjata näkösi, jos lähellä ja kaukana olevat kohteet näkyvät sumeina.

Lue artikkelimme hajataitteisuudesta.

Ikänäkö: Mitä se on?

Täytettyäsi 40–45 vuotta olet ehkä huomannut, että sinulla on vaikeuksia nähdä lähellä olevia kohteita. Niin käy meille kaikille. Tätä kaukonäköisyyttä kutsutaan ikänäöksi ja se voidaan helposti korjata moniteho- tai kaksitehopiilolinsseillä.

Lue artikkelimme ikänäöstä.

Mitä on kaukonäköisyys (hyperopia)?

Kaukonäköisyys - eli hyperopia - tarkoittaa, että näet lähellä kaukana olevat kohteet tarkasti ja lähellä olevat kohteet sumuisina. Kaukonäköisyyttä esiintyy kaikenikäisillä. Ongelma voidaan korjata silmälaseilla ja piilolinsseillä.

Lue artikkelimme kaukonäköisyydestä.

Mitä on likinäköisyys (myopia)?

Likinäköisyys tai myopia: ne tarkoittavat samaa asiaa. Tämä tila ilmenee siten, että näet tarkasti lähellä olevat kohteet ja kaukana olevat kohteet voivat olla sumeita. Kaukonäköisyyden tavoin ongelma voidaan helposti korjata silmälaseilla, piilolinsseillä tai leikkauksella.

Lue artikkelimme likinäköisyydestä. 

Kertakäyttö- vai kuukausilinssit: Mikä sopii minulle parhaiten?

Pehmeät piilolinssit ovat erittäin mukavia ja valmistustekniikan edistysaskeleiden ansiosta sinulla on valittavanasi monia erilaisia kertakäyttöisiä linssejä. Riippumatta siitä, arvostatko enemmän kerta- vai kuukausilinssejä, sinun kannattaa kysyä optikoltasi, mikä linssityyppi ja vaihtoväli sopivat sinulle parhaiten.

Lue artikkelimme kertakäyttölinsseistä.

Silmälaseissa ja piilolinsseissä on runsaasti valinnanvaraa.

Optikko voi antaa sinulle näöntarpeisiisi sopivan määräyksen. Teemme yhteistyötä optikoiden kanssa tarjotaksemme sinulle nämä tarpeet täyttävät piilolinssit.

 

Tämän artikkelin tietoja ei tule pitää lääketieteellisinä neuvoina eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteen ammattilaisen antamia suosituksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä optikkoosi.

More Articles