Olet luultavasti nähnyt tuotteissamme termin Aquaform®-teknologia ja ihmettelet mitä se tarkoittaa. Se ei ole pelkästään yksi, vaan useiden materiaalitekniikoiden yhdistelmä, joka tuottaa ainutlaatuisen mukavan ja suorituskykyisen piilolinssin.

Aquaform-linssimateriaalilla on useita ominaisuuksia, jotka yhdessä luovat optimaalisen linssikokemuksen.

Kun piilolinssi ei hengitä kunnolla, silmänvalkuaisen pienet punaiset verisuonet erottuvat paremmin, koska ne kurottuvat hapen perään, samalla tavoin kuin kasvi kurottaa oksiaan auringonvalon suuntaan. Aquaform-teknologialla valmistetun piilolinssin materiaali läpäisee hyvin happea, ja pitää silmäsi valkoisina ja terveinä.

Toinen ominaisuus on ns. alhainen modulus. Modulus on piilolinssin joustavuusaste. Mitä pienempi modulus, sitä pehmeämpi ja joustavampi linssi.

Aquaform-teknologialla valmistetun linssin molekyylirakenne ei varmista pelkästään yhtenäistä kostuvuutta, joka luo tasaisen linssipinnan, vaan myös luonnollisen kostuvuuden. Muissa piilolinsseissä voi olla keinotekoisia päällysteitä ja kostutusaineita, jotka häviävät ajan myötä. Aquaform-teknologialla valmistettujen piilolinssien silikonimakromeerit sitovat vettä linssiin ja pitävät sen kosteana jopa pitkäaikaisessa käytössä.

Linssimateriaalin lisäksi myös linssin muoto vaikuttaa linssikokemuksen laatuun. Aquaform-teknologilla valmistetuissa piilolinsseissä on optimoidut pyöreät reunat, jotka minimoivat sidekalvon rasituksen. Linssi ei siis hankaa liikaa silmäluomen sisäpintaa ja tarjoaa siten suuremman mukavuuden.