PC technology™

Kuivat silmät ja epämukavuus päivän aikana ovat yleisimmät vaivat piilolinssikäyttäjien keskuudessa.1

PC Technology™:n ansiosta linssit voivat hyödyntää fosforyylikoliinia (PC), erittäin hydrofiilistä yhdistettä, jota esiintyy luonnostaan silmän soluissa ja muualla kehossa. Se sitoo vettä linssin pintaan – ja muualle linssiin – ja vähentää nopeaa haihtumista, joka voi aiheuttaa kuivumista.2

Tuloksena on äärimmäisen bioyhteensopiva linssi, joka imitoi aineita, joita esiintyy luonnostaan silmän soluissa.

Näin se toimii

PC Technology™ ei ole lisäaine, päällyste eikä pintakäsittely. Sen sijaan se seuraa luonnon omaa esimerkkiä edistyksellisestä molekyylitieteestä. PC Technology™ imitoi aineita, joita on luonnostaan kaikkien solujen, myös silmän solujen, ulkopinnalla. Tämän seurauksena CooperVision® Proclear® 1 day -piilolinssit houkuttelevat vettä, joka auttaa pitämään silmän kosteana.

PC Technology™ pienentää kuivumisriskiä, pitää yllä hapen virtauksen ja minimoi kerrostumat. 3 

Kun fosforyylikoliinimolekyylit sitoutuvat tavallisten kyynelten vesimolekyyleihin, linssin ympärille muodostuu ”vesikilpi”. Tämän vuoksi PC Technology™:

  • pienentää kuivumisriskiä ja pitää yllä happivirtausta
  • muodostaa linssiin pinnan, joka torjuu paremmin kerrostumia ja pienentää siten ärsytysriskiä
  • kostuttaa luonnollisesti ja vähentää lipidien ja proteiinien kertymistä päivän aikana.

PC Technology™ -linssit säilyttävät jopa 97 % alkuperäisestä nestepitoisuudestaan, jopa 12 tunnin käytön jälkeen – ja tarjoavat asiakkaillesi erittäin hyvän mukavuuden koko päivän ajan.4

 

1 Dumbleton K, Caffery B, Dogru M, et al. The TFOS International Workshop on Contact Lens Discomfort: Report of the Subcommittee on Epidemiology. Investigative Opthalmology & Visual Science Invest Ophthalmol Vis Sci. 2013;54(11). doi:10.1167/iovs.13-13125.

2 Hall B, Jones S, Young G, Coleman S. The on-eye dehydration of Proclear Compatibles lenses. CLAO J. 1999;25(4):233-237.

3 Hall B, Jones S. Clinical performance of a monthly lens and patient comfort. Contact Lens Spectrum. Joulukuu 2000.

4 Satunnaistettu kaksoissokkotutkimus, jossa päiväkäyttöisiä linssejä tutkittiin kontralateraalisesti yhden päivän ajan. 21 koehenkilöä. Gravimetristä menetelmää käytetään linssin nestepitoisuuden ja kuivumisen määrittämiseen 12 tunnin käytön aikana.